Vacanța la Biblioteca „Octavian Goga” Cluj: Activități Educative pentru Vară

vacanta de vara la biblioteca octavian goga cluj

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, sub egida Consiliului Județean Cluj, organizează în perioada 1 iulie – 30 august 2024 o serie de activități estivale pentru copii și adolescenți. Sub genericul „Vacanța la bibliotecă”, acest program oferă o alternativă educativă și recreativă pentru petrecerea vacanței de vară.

Clubul Lecturii de Vacanță: „Povestea Hârtiei – de la Realizare la Reciclare”

În perioada 1 – 5 iulie, copiii cu vârsta între 10 și 14 ani sunt invitați să participe la Clubul lecturii de vacanță. Activitățile, care se desfășoară zilnic între orele 13:00 și 15:00, includ sesiuni de informare despre istoria hârtiei și a cărților, ateliere de scriere creativă și ateliere de reciclare a hârtiei. Aceste activități vor avea loc atât la sediul central al bibliotecii, cât și la filialele din cartierele Mănăștur și Zorilor.

Atelierul Introductiv de Limbă și Cultură Norvegiană

Filiala Grigorescu va găzdui în perioada 8 – 12 iulie un atelier introductiv de limbă și cultură norvegiană, dedicat adolescenților și tinerilor. Acest atelier va fi susținut de lectorii universitari dr. Raluca Pop și dr. Ioana Andreea Mureșan, oferind participanților o incursiune fascinantă în cultura norvegiană.

Programul „Descoperă Japonia”

Adolescenții sunt invitați să exploreze cultura japoneză prin programul „Descoperă Japonia”, care include ateliere săptămânale dedicate silabarelor japoneze, tradițiilor nipone și jocurilor specifice arhipelagului japonez. Atelierele vor avea loc marțea la ora 14:00 la Secția pentru adolescenți de la sediul central al bibliotecii și miercurea la ora 15:00 la Filiala „Traian Brad” din cartierul Mănăștur.

Programul Estival de Lectură „E Vremea Cititului!”

Ajuns la cea de-a VIII-a ediție, programul estival de lectură „E vremea cititului!” oferă o gamă variată de activități pentru întreaga familie. Printre acestea se numără ateliere de tehnologie, ateliere de creativitate, clubul curioșilor, club de limba franceză, lecturi interactive în limbile română, engleză și maghiară, jocuri de societate, jocuri pe console, vizionări de filme, club de lectură, vânătoare de comori și sesiuni de karaoke.

Participare Gratuită pentru Toți

Toate activitățile organizate în cadrul programului „Vacanța la bibliotecă” sunt gratuite. Participarea se face pe baza Permisului de intrare la bibliotecă, oferind astfel acces liber tuturor copiilor și adolescenților interesați de o vară activă și educativă.

Vacanța de vară poate fi o perioadă activă și plină de învățăminte la Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj. Prin diversitatea activităților oferite, copiii și adolescenții au ocazia să învețe lucruri noi, să își dezvolte abilitățile creative și să se bucure de o serie de experiențe culturale unice.

Pentru mai multe informații și pentru a vă înscrie la activități, vizitați site-ul bibliotecii sau contactați direct filialele participante

Related posts