Proiectul Agro Intergeneration la USAMV Cluj: Cursuri Motivante pentru Viitorul Fermelor de Familie

agro intergeneration usamv cluj

USAMV Cluj a marcat un moment semnificativ prin inaugurarea unei noi serii de cursuri în cadrul Proiectului Agro Intergeneration, o inițiativă realizată în colaborare cu Banca Transilvania. Scopul fundamental al acestui proiect este acela de a motiva tânăra generație să continue activitățile în cadrul fermelor de familie și să realizeze cu succes transferul intergenerațional.

La evenimentul de lansare, studenții și tinerii fermieri au avut oportunitatea de a interacționa cu reprezentanții USAMV Cluj-Napoca. Printre aceștia s-au numărat Prof. dr. Adrian Macri, prorector cu Activități sociale și studențești, Prof. dr. Ovidiu Ranta, prorector în Relația cu mediul socio-economic, și Prof. dr. Cristina Pocol, coordonatorul proiectului.

Acest demers educațional și de cercetare se axează pe problematica succesiunii fermelor în România, oferind tinerilor participanți instrumentele necesare pentru a deveni viitori lideri în agricultură. Prof. dr. Cristina Pocol a subliniat importanța duală a proiectului, cuprinzând atât aspecte de formare, cât și de cercetare, pentru a aborda în mod cuprinzător provocările din domeniul agriculturii.

Cursurile din cadrul Proiectului Agro Intergeneration oferă o perspectivă holistică asupra problemelor actuale ale agriculturii și dezvoltă abilitățile necesare pentru a gestiona fermelor de familie. Participanții vor avea acces la informații de ultimă oră, tehnologii inovatoare și strategii eficiente pentru a asigura durabilitatea și succesul în acest domeniu esențial pentru economia țării.

USAMV Cluj-Napoca se angajează să contribuie la formarea unei generații de fermieri pregătiți să facă față provocărilor și oportunităților din agricultura modernă. Felicitări echipei implicate în Proiectul Agro Intergeneration pentru această inițiativă deosebită și le urăm mult succes în pregătirea viitorului fermierilor din România!

Cu această abordare inovatoare, USAMV Cluj demonstrează încă o dată angajamentul său pentru dezvoltarea durabilă a sectorului agricol și susținerea tinerilor fermieri în realizarea visului lor în lumea agriculturii.

Sursa imagine USAMV Cluj

Related posts