Mancarea pentru pisici, sub lupa expertilor

mancare pt pisici

În calitate de părinte de animal de companie, vrei ca felina ta să aibă cea mai bună hrană. Rețeta perfectă trebuie sa fie gustoasă, hrănitoare și sa alimenteze sănătatea generală a animalului tău de companie. Unele pisici preferă hrana uscată dar hrana moale este, de asemenea, un supliment excelent fata de crochetele zilnice. Există câteva lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați o hrană nouă pentru pisici.

Ce să cauți în mâncarea pentru pisici

Nutriția de calitate vă poate ajuta pisica să trăiască o viață lungă și sănătoasă. Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când alegi hrana pentru pisica ta.

  • Perioada din viata

Hrana potrivită pentru pisica ta poate varia în funcție de stadiul vieții. Tânăra ta pisică va trece de la mâncare pentru pisoi la o formulă pentru adulți și apoi la un aliment pentru seniori. Rețineți că pisicile tinere au nevoi mai mari de proteine, iar pisicile în vârstă pot avea nevoie de un control al greutății și de un aport crescut de fibre. Pentru orientare, poti folosi aceasta impartire:

– Junior – până la 12 luni 

– Pisică adultă – 1 până la 7 ani 

– Pisică senior – 7+ ani

  • Stil de viata

Stilul de viață al pisicii tale poate juca, de asemenea, un factor decisiv. Este posibil ca cea mai bună hrană pentru pisicile de interior să nu aibă suficiente proteine ​​pentru un animal de companie activ, ce petrece foarte mult timp în aer liber.

  • Ingrediente

Ai nevoie de o mâncare ce sa fie completă și echilibrată. Învața cum să citesti ingredientele de pe pachetele de hrana pentru pisici pentru a putea facilita procesul de decizie, astfel încât să puteți alege cele mai bune alimente pentru animalul de companie. Pe lângă ingrediente, căutați o dată de expirare care să indice prospețimea mancarii.

Cumpara de la Petmax.ro mancare pentru pisici, la oferta, de la cele mai iubite branduri!

Pisicile sunt carnivore obligatorii, ceea ce înseamnă că se bazează pe proteinele animale pentru a se dezvolta. Felinele nu au nevoie de carbohidrați, deși porumbul, grâul și orezul sunt folosite ca umplutură pentru multe alimente uscate și conservate pentru pisici. Alte ingrediente, cum ar fi lianți, arome și coloranți, sunt adăugate de producătorii de alimente pentru pisici pentru a satisface dorințele estetice ale consumatorului. Iată ingredientele esențiale pe care ar trebui să le căutați pe eticheta hranei pentru pisici, care satisfac nevoile nutriționale de bază ale pisicii:

  • Proteine dintr-o sursă de carne, pește sau pasăre (dacă primul ingredient este pur și simplu „carne,” căutați o etichetă care să enumere mai întâi pui, curcan, miel sau somon)
  • Taurina, un aminoacid esențial
  • Anumite alte vitamine, minerale, enzime și acizi grași
  • Stare de sănătate

Problemele unice de sănătate ale animalului tau de companie vor da informatii cu privire la cea mai bună hrană pentru bunăstarea lui. Unele pisici vor avea nevoie de menținerea greutății sau de opțiuni fără cereale, în timp ce altele vor beneficia de controlul bolilor de păr sau de formule cu conținut scăzut de carbohidrați.

Sa nu uitam – ești ceea ce mănânci, iar acest lucru este la fel de adevărat și pentru o pisică care depinde de tine, pentru hrana sa. Hrana pentru pisici poate fi una dintre cele mai importante cheltuieli ale tutelei feline, alături de îngrijirea veterinară. O dietă adecvată poate elimina sau întârzia cheltuielile veterinare pentru afecțiuni medicale.

Related posts