9 lucruri pe care sa le faci înainte de a închiria o mașina

alfa rent a car cluj

Indiferent dacă închiriați o mașină pentru prima dată sau dacă ați închiriat de nenumărate ori, noi cei de la Alfa Rent A Car vă împărtășim câteva dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a închiria o mașină. Nu doar de la noi, ci de la oricine.

1. Asigurați-vă că aveți toate actele necesare închirierii auto

Nu este nimic mai rău decât să mergi la agenția de închiriere de mașini doar pentru a realiza că ți-ai uitat documentele acasă. Înainte de a închiria o mașină cu Alfa Rent A Car, vă rugăm să vă asigurați că aveți la dvs. permisul de conducere și cartea de identitate. Compania noastră nu obliga clienții sa achite garanția doar cu cardul. Mizăm pe flexibilitate, prin urmare garanția poate fi achitată și în numerar.

2.Verificați exteriorul mașinii

Este recomandat să inspectați mașina înainte de a vă fi predată verificând eventuale zgârieturi sau lovituri. Exista posibilitatea să faceți fotografii și înregistrări video cu mașina de față cu agentul de închirieri.

3.Familiarizați-vă cu mașina închiriată înainte de a o conduce

Fiecare mașină este diferită. Înainte de a pleca, asigurați-vă că vă acordați ceva timp pentru a regla scaunul și oglinzile după bunul plac. Verificați unde sunt amplasate funcțiile mașinii, cum ar fi aerul condiționat, luminile, ștergătoarele de parbriz și frâna de mână. Odată ce v-ați familiarizat cu vehiculul, sunteți gata de plecare.

4. Stabilește-ți din timp traseul pe care îl veți urma

Înainte de a închiria o mașină, ar fi o idee bună să aveți un plan de călătorie cu anumite locații de vizitat pentru a vă calcula timpul în mod eficient. Drumurile prin România pot fi problematice din cauza lipsei autostrăzilor

5. Întrebați ce fel de combustibil folosește mașina dvs. de închiriat

Asigurați-va ca știți exact ce combustibil folosește mașina închiriată. Nu puține au fost momentele în care clienții au alimentat cu combustibil greșit, fiind buni de plată pentru daunele produse autovehiculului. Alimentarea eronată cu combustibil duce la încetarea contractului de închiriere și cheltuieli adiționale pentru clienți.  

6. Returnează mașina închiriată la ora stabilită prin contract

Companiile de închiriere de mașini, în special în timpul sezonului de vârf vara și iarna, funcționează cu un program foarte strâns. Vă rugăm să returnați mașina de închiriat la ora convenită, deoarece taxele de întârziere se adună rapid și vă pot costa o zi întreagă de închiriere plus suplimente dacă nu ați informat agenția.

7. Ai grijă unde parchezi

 Nu vrei să te trezești cu mașina ridicată și cu o amendă mare pentru că ai parcat în locuri interzise. De asemenea, asigură-te că ai plătit parcarea si păstrează întotdeauna chitanța.

8. Nu pierdeți cheile mașinii

Cheile mașinii nu mai sunt la fel ca înainte. Nu puteți merge pur și simplu la magazinul local de hardware și să obțineți o copie nouă. În interiorul cheilor mașinii se află electronice complexe și, deoarece nu le puteți copia, trebuie să comandați copia de la producător. Și credeți-mă, costă mult. Dacă nu doriți să plătiți 200 EUR pentru o cheie pierdută, asigurați-vă că vă amintiți unde o păstrați.

9. Folosiți întotdeauna centurile de siguranță. Nu te urca la volan după ce ai consumat alcool.

Noi, cei de la Alfa Rent A Car iți stăm la dispoziție cu orice fel de informații în ceea ce privește închirierea unui autovehicul. Poți rezerva o mașina direct pe site-ul www.alfa-rentacar.ro, telefonic sau pe WhatsApp la numărul +40 748 166 966. Singurele documente de care ai nevoie sunt cartea de identitate și permisul de conducere. Te poți baza pe noi că îți oferim servicii sigure de închirieri auto!

Related posts