Ziua Europei și Ziua Independenței de Stat a României sărbătorite la Cluj-Napoca

ziua europei cluj 2024

În Piața Unirii din Cluj-Napoca, se vor marca concomitent două momente istorice deosebit de semnificative pentru România: Ziua Europei și Ziua Independenței de Stat a României. Joi, 9 mai 2024, de la ora 11:00, Primăria Cluj-Napoca și partenerii săi se unesc pentru a celebra aceste zile cu o serie de ceremonii oficiale și momente artistice memorabile.

Ziua Europei, sărbătorită în întreaga Uniune Europeană la 9 mai, comemorează Declarația Schuman, un pas crucial spre integrarea europeană și cooperarea între națiuni. În același timp, Ziua Independenței de Stat a României, sărbătorită la 10 mai, marchează momentul în care România și-a câștigat suveranitatea și independența față de Imperiul Otoman.

Programul zilei:

prezentarea onorului și salutul drapelului de luptã;

– intonarea Imnului Național al României și Imnului Europei:

– alocuțiuni privind semnificația Zilei Europei;

– festivitatea de premiere a concursului școlar „Eroi și fapte în istoria națională”;

– moment artistic: interpretare cântece, dansuri tradiționale, marșuri militare și patriotice

– defilarea gărzii de onoare.

De asemenea, în data de 9 mai, din turnul Primăriei va răsuna Imnul Uniunii Europene la orele 9:00, 12:00, 15:00, 18:00 și 21:00.

Evenimentul este organizat de către Primăria municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Instituția Prefectului Județul Cluj, Divizia 4 Infanterie „Gemina”, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” și Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.

Related posts