Vinul Alb Academicum Sauvignon Blanc 2023 de la USAMV Cluj-Napoca Distins cu Argint la Concours Mondial de Bruxelles 2024

vinurile usamv cluj premiate la Bruxelles

Vinul alb Academicum Sauvignon Blanc 2023, produs la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, a obținut medalia de argint la prestigiosul Concours Mondial de Bruxelles 2024. Acest vin excepțional, provenit din podgoriile din Sebeș-Apold, a captat atenția juriului datorită aromelor sale deosebite, demonstrând încă o dată calitatea deosebită a producției viticole din România.

Recunoașterea Internațională a Vinului Românesc

Concours Mondial de Bruxelles este unul dintre cele mai respectate și influente concursuri de vinuri din lume. Acordarea medaliei de argint pentru Academicum Sauvignon Blanc 2023 reprezintă o recunoaștere importantă a eforturilor și pasiunii investite în producerea acestui vin. Distincția obținută subliniază nivelul înalt de excelență pe care vinificatorii români îl ating și contribuie la consolidarea reputației internaționale a vinurilor românești.

Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior – USAMV Cluj-Napoca

Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior, parte a USAMV Cluj-Napoca, este dedicată cercetării și inovării în viticultură. Aici, expertiza academică și tehnicile moderne se îmbină pentru a produce vinuri de calitate superioară. Academicum Sauvignon Blanc 2023 este un exemplu strălucit al rezultatelor obținute prin această combinație de cunoștințe și tradiție.

Evenimentul Concours Mondial de Bruxelles 2025 în România

În premieră pentru România, Concours Mondial de Bruxelles va organiza competiția dedicată vinurilor rose la Constanța, între 28-30 martie 2025. Aceasta este prima dată când țara noastră găzduiește un eveniment de o asemenea anvergură în cadrul acestui concurs internațional. Participarea României ca gazdă subliniază importanța și recunoașterea de care se bucură vinurile românești pe scena globală.

Medalia de argint obținută de vinul alb Academicum Sauvignon Blanc 2023 la Concours Mondial de Bruxelles 2024 reprezintă o mare realizare pentru Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior și pentru USAMV Cluj-Napoca. Această distincție reflectă angajamentul față de calitate și inovație în producția viticolă și demonstrează potențialul extraordinar al vinurilor românești de a concura la cel mai înalt nivel internațional.

Felicitări USAMV Cluj pentru această realizare remarcabilă!

Related posts