Traditii Clujene la zilele Recoltei

Traditii Clujene la zilele Recoltei

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, participă în acest sfârșit de săptămână la Cluj-Napoca, la „Zilele Recoltei”. În cadrul evenimentului organizat de Asociația Produs de Cluj, vor fi prezentate momente tradiționale, dar și cântăreți de muzică populară, tineri și consacrați, pe care instituția i-a promovat și-i promovează.
Manifestarea are loc în perioada 22 – 24 septembrie 2023, pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” din oraș.

Citeste si Saptamana Europeana a Sportului la Cluj in perioada 23-30 septembrie 2023

Astfel, vineri, 22 septembrie, de la ora 19.00 publicul se va putea bucura de interpreții: Arlesiana Agrijan, Mihai Trif, Marcela Silaghi și Adrian Socaciu, acompaniați de un grup instrumental din cadrul Orchestrei „Cununa Transilvană” a C.J.C.P.C.T. Cluj, conducerea muzicală Claudiu Cotârlă.

Totodată, duminică, 24 septembrie, tot de la ora 19.00, pe scenă vor urca: Claudiu Ferko, Mariana Morcan, Amalia Chiper-Iurian, Raul Oltean și Ioan Dordoi, acompaniați un grup instrumental din cadrul Orchestrei, conducerea muzicală Tudor Cauacean.

Prin aceste acțiuni de colaborare a CJCPCT cu Asociația Produs de Cluj se dorește promovarea tradițiilor populare, tinerii care se apropie cu respect și dăruire de cântecul tradițional, dar și obiceiurile moștenite din bătrâni, pe care le descoperă și le pun în lumină, în urma proiectelor de cercetare, derulate pe întreg județul Cluj. În acest mod, se urmărește expunerea în fața tuturor a frumuseții și bogăției patrimoniului cultural imaterial, a zestrei moștenite de la înaintași.

Related posts