Targul locurilor de munca la Cluj – 06 aprilie 2023

targul locurilor de munca la Cluj

AJOFM Cluj în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, vă așteaptă în data de 06 Aprilie 2023, între orele 09:00 – 14.00, la BTarena Cluj-Napoca, la evenimentul Târgul Locurilor de Muncă și Orientare în Carieră, organizat sub cadrul general „Anul European al Competențelor 2023”,

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a anunțat în timpul discursului privind starea Uniunii din septembrie 2022, Anul European al Competențelor. Președinția suedeză a Consiliului și Parlamentul European au încheiat un acord privind Anul European al Competențelor pentru perioada 9 mai 2023 – 8 mai 2024.

Anul european al competențelor plasează competențele în centrul atenției. Sprijinirea oamenilor pentru a obține competențele adecvate pentru locuri de muncă de calitate și sprijinirea întreprinderilor, în special a întreprinderilor mici și mijlocii, pentru a aborda deficitul de competențe din UE vor fi puncte cheie în această perioadă.

Anul european al competențelor va oferi un nou impuls pentru atingerea obiectivelor sociale ale UE pentru 2030 , ca cel puțin 60 % dintre adulți să fie aflați în formare în fiecare an și atingerea pragului de 78 % în ceea ce privește ocuparea forței de muncă.

În prezent, peste trei sferturi dintre întreprinderile din UE declară că întâmpină dificultăți în găsirea de lucrători cu competențele necesare, în timp ce doar 37 % dintre adulți desfășoară cursuri de formare în mod regulat.

Mai multe informatii:

https://commission.europa.eu/…/european-year-skills…

Related posts