Clujul se numără printre primele 100 de orașe recomandate călătorilor responsabili.

clujul in top 100 orase de vizitat

Conform clasificării realizate de platforma de turism Momondo, Clujul este inclus printre orașele recomandate călătorilor responsabili, care sunt preocupați de protejarea mediului înconjurător. Această ierarhie a inclus un total de 167 de orașe recomandate utilizatorilor săi. Clujul a ocupat locul 86 în clasamentul mondial, în timp ce Bucureștiul s-a situat pe poziția 105.

Citybreak-urile sunt cele mai frecvente tipuri de călătorie, iar oamenii care doresc să călătorească într-un anumit oraș iau în considerare mai multe variabile, printre care se numără cazarea, distanța, destinația și experiențele.

Motorul de căutare momondo a creat indicele orașelor pentru călătorii responsabili (2023) prin analizarea a 28 de factori ce țin de ecologie și sustenabilitate, cum ar fi mijloacele de transport, activitățile disponibile și multe altele. Orașele au fost clasificate în patru categorii de bază, oferind astfel călătorilor o imagine completă despre cum pot să-și aleagă o destinație responsabilă din punct de vedere ecologic.

Scopul acestui top este de a ajuta călătorii să-și planifice mai ușor următoarea călătorie. În total, 167 de orașe din întreaga lume fac parte din indicele orașelor pentru călătorii responsabili (2023), iar pe primele poziții se află doar orașe europene.

Pe prima poziție se află Rotterdam din Olanda, datorită faptului că nu este un oraș prea aglomerat, are prețuri bune și o rețea de transport excelentă. Pe poziția a doua se află Amsterdam, care se remarcă prin rețeaua de transport cu emisii slabe de carbon, feriboturi și trenuri. Pe locul trei se află Graz din Austria, un oraș numit bijuterie ascunsă care a reușit să ocupe acest loc prin atracțiile sale pentru călătorii preocupați de sustenabilitate.

Abia pe locul 29 se află capitala Japoniei, Tokyo, ca prim oraș din afara Europei. În top 10 se mai regăsesc orașe precum Trondheim din Norvegia, Munich din Germania, Helsinki din Finlanda, Stockholm și Gothenburg din Suedia, Zurich din Elveția și Viena din Austria.

În acest clasament, Cluj-Napoca a reușit să se plaseze pe locul 86, în timp ce Bucureștiul a ajuns abia pe locul 105. Cluj-Napoca oferă spre închiriere mașini mai puțin poluante și accesibile, multe muzee și locuri de vizitat, precum și o gamă largă de piețe și magazine second-hand, oferind astfel călătorilor un mediu de cumpărături mai puțin poluant. Bucureștiul oferă, de asemenea, servicii bune de inchiriere masini eco.

Related posts