Se deschide un nou complex balnear aproape de Cluj

baile ocna mures

În luna mai, mica localitate Ocna Mureș din județul Alba va fi pusă pe harta turistică a României odată cu deschiderea oficială a Complexului balnear Băile Sărate. Ultimul sprint de pregătiri este în plină desfășurare pentru ca acesta să fie deschis în data de 13 mai.

Noul complex balnear a costat apropae 8 milioane de euro si este unul dintre cele mai moderne din Vestul Romaniei.

Noul complex balnear de la Ocna Mureș va fi ușor accesibil pentru locuitorii din Cluj-Napoca, fiind situat la o distanță de 56 de kilometri, iar călătoria poate fi realizată în aproximativ 50 de minute.

Tarifele pentru accesul la complexul balnear sunt diferite în funcție de durata și ziua de vizitare. Un bilet pentru o zi, de luni până vineri, costă 60 de lei pentru un adult și 35 de lei pentru copiii cu vârsta între 7 și 14 ani. Intrarea este gratuită pentru copiii mai mici de 7 ani. În schimb, pentru zilele de sâmbătă și duminică, tariful pentru un adult crește la 70 de lei. Pentru o vizită mai scurtă, există tarife pentru un interval de 1-4 ore, respectiv 45 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii. Dacă timpul petrecut în complex depășește 4 ore, se va percepe o taxă suplimentară. Primele 20 de minute costă 3 lei, iar după aceasta, fiecare 30 de minute adiționale vor fi taxate cu 10 lei.

Abonamentele pentru Băile Sărate din Ocna Mureș vor costa 50 de lei pe zi pentru adulți și 25 de lei pe zi pentru copii. Perioada minimă pentru un abonament va fi de 7 zile. Abonamentele de până la 20 de zile vor fi valabile maximum 45 de zile de la data emiterii, iar cele de peste 20 de zile vor avea o valabilitate de 90 de zile.

Tarifele pentru serviciile medicale variază de la 5 lei la 200 de lei. Prețul cel mai mic este pentru luarea tensiunii arteriale, în timp ce consultul inițial medical primar și ecografiile sunt cele mai scumpe servicii. Un EKG va costa 10 lei, iar un referat medical va fi taxat cu 100 de lei. Ședințele de kinetoterapie au un preț de 50 de lei și o durată de 20-30 de minute. Serviciul de ‘kinesio taping’ va fi taxat cu 30 de lei. În plus, societatea va încheia contracte cu Casa de Pensii și, probabil, cu Casa de Asigurări de Sănătate, astfel încât să fie posibilă și efectuarea de proceduri gratuite de tratament.

Construcția noului complex balnear din Ocna Mureș a fost finanțată din fonduri publice și a costat 8 milioane de euro, incluzând construcția și dotarea cu echipamente moderne. Acești bani au fost alocați de Consiliul Județean Alba și Consiliul Local Ocna Mureș, iar proiectul este așteptat să devină unul dintre principalii angajatori din zonă.

Baza de tratament ocupă o suprafață totală de 6.400 de metri pătrați și include facilități precum bazine interioare și exterioare cu apă sărată și dulce, o zonă de fitness și recuperare medicală cu o capacitate de până la 700 de proceduri pe zi în timpul verii. Complexul dispune de mai multe cabinete medicale și de vestiare pentru personalul medical și asistente.

Tarifele includ o cameră cu băi galvanice, împachetări cu parafină și cu nămol, precum și servicii medicale care variază între 5 și 200 de lei. Consultul inițial medical primar și ecografiile sunt cele mai scumpe, în timp ce luarea tensiunii arteriale este cel mai accesibil serviciu. Complexul balnear a semnat contracte cu Casa de Pensii și probabil și cu Casa de Asigurări de Sănătate, ceea ce va permite și derularea de proceduri gratuite de tratament.

Related posts