Românii pot investii in titluri de stat Tezaur – dobanzi de pana la 5.35% , cele mai mari de la lansarea programului

titluri tezaur

Ministerul Finantelor Publice a anuntat lansarea unei noi emisiuni de Titluri de Stat Tezaur.

Incepand cu data de 7 februarie 2022 romanii pot investii in Titluri de Sat Tezaur, cu maturitate la 1, 3 si 5 ani, cu dobanzi anuale de 4.50%, 5% si 5.35%, fiind cele mai mari dabanzi de la lansarea programului.

Ca si o noutate Titlurile de Stat pot fi cumparate si online, de persoanele fizice care sunt inrolate in spatiul privat virtual, in perioada 7-24 februarie 2022. – mai multe informatii legate de subscrierile online se pot obtine accesand linkul: https://mfinante.gov.ro/ro/web/trezor/ghid-tezaur-online

Alte modalitati de cumparare a titlurilor de stat:

  • Intre 07-25 februarie 2022 la unitatile Trezoreriei Statului
  • intre 07-24 februarie 2022 in mediul urban si 07-23 feruarie 2022 in mediul rural , prin subunitatile postale ale CN Posta Romana SA

Valoarea nominala a titlurilor de stat este de 1 leu, iar dobanda este anuala si se plateste la termenele prevazute in prospectul de emisiune.

“Anul trecut mai mult de 114 mii de români au investit peste 5 miliarde lei în titlurile Tezaur – o sumă record de la lansarea programului. Românii au încredere în bonitatea statului român, iar faptul că din ce în ce mai mulți bani sunt încredințați pentru economisire confirmă acest lucru.” , Adrian Câciu, ministrul finanțelor.

Pot cumpara Titluri de Stat Tezaur persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii.

Veniturile obtinute din subscrierea de Titluri de Tezaur sunt neimpozabile.

sursa informatie – Ministerul Finantelor Publice – comunicate de presa

Related posts