Festivalul fructelor de padure 2023, la Valea Ierii

festivalul fructelor de padure 2023

Iubitorii de natură, cultură și produse tradiționale, sunt așteptați cu căldură în ziua de marți, 15 august 2023, pentru a celebra într-un mod deosebit în minunata Valea Ierii. În această zi de sărbătoare, veți avea ocazia să participați la cea de-a doua ediție a îndrăgitului Festival al Fructelor de Pădure.

Evenimentul va oferi o gamă diversificată de activități, îmbinând bucuria gastronomiei cu bogăția culturală. Toți cei prezenți vor putea admira măiestria gospodinelor din zonă, care transformă cu pricepere fructele de pădure în adevărate delicatese. De asemenea, turiștii vor avea privilegiul de a degusta și achiziționa cele mai alese dulcețuri, siropuri, băuturi și prăjituri, toate pregătite cu grijă din fructele culese direct din flora spontană a regiunii.

Organizată cu pasiune de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, această manifestare de excepție are loc sub egida Consiliului Județean Cluj, în colaborare strânsă cu Primăria și Consiliul Local Valea Ierii. Festivalul va începe la ora 13.00 pe stadionul comunal, oferindu-vă oportunitatea de a explora standurile pitorești ale producătorilor locali.

Aici veți putea achiziționa fructe de pădure proaspete de sezon și bucate tradiționale, pregătite după rețete autentice: siropuri parfumate, gemuri savuroase și dulcețuri fine. Producătorii vor aduce în fața voastră ciuperci alese, miere de albine pură și băuturi tentante precum afinată, murătură sau pălincă de afine.

Cei prezenți se vor putea bucura de un spectacol folcloric, dar și muzică pentru tineret susținută de DJ Bogdan.
Începând cu ora 13:30, pe scena festivalului, vor urca îndrăgiții interpreți:
Aurel Tămaș și Băndașii de la Cluj,
Ioan Dordoi,
Felix Gălan,
Florina Trif,
Onuț Candrea și Ioana Petran,
Adriana Urs,
Adelina Boita,
Alesia Rus,
Ana Maria Mariș,
Ștefan Suciu,
Denisa Giurgiu și Grupul de copii „Brâul Munților” din Valea Ierii, coord. Lăcrimioara Marcela Cocuț,
Ansamblul „Izvorașul Tureniului” și
Ansamblul Folcloric „Rapsodia Someșană”.
Evenimentul va fi prezentat de Adriana Irimieș, gazda evenimentului.

Valea Ierii

Valea Ierii este una dintre cele mai sălbatice și bine conservate arii din zona Munţilor Apuseni. Cu peisaje impresionante, pajişti naturale, păduri de foioase, conifere şi de amestec, aici creşte şi o plantă rară, arnica. Frumuseţea peisajului şi importanţa păstrării pădurii pe versanţii cu pante foarte mari, cumulate cu valoarea fondului cinegetic, au dus la declararea zonei Valea Ierii ca sit de interes comunitar, ca parte integrantă a Reţelei Ecologice Europene Natura 2000.

Related posts