Clujenii pot obtine in format digital certificatele de nastere si de deces

clujenii pot obtine online certificatele de nastere si de deces

Începând cu data de 8 mai 2024, locuitorii din Cluj-Napoca, Constanța, Slobozia, Iași, Deva, Sibiu, Timișoara și județul Ilfov pot solicita certificate de naștere și deces în format digital sau fizic, conform preferințelor lor, anunta Ministerului Afacerilor Interne.

Prin urmare, înregistrarea evenimentelor de viață, precum nașterea și decesul, desfășurată de către ofițerul de stare civilă, va fi efectuată în format digital.

În luna aprilie, implementarea „Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă – SIIEASC” a început la nivelul tuturor unităților administrativ-teritoriale ale județului Ilfov, prin înregistrarea în format digital a deceselor și nașterilor. Ca urmare a rezultatelor obținute, astăzi, 8 mai 2024, Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor, cu sprijinul Direcțiilor Județene de Evidență a Persoanelor din județele Cluj, Constanța, Hunedoara, Ialomița, Iași, Sibiu și Timiș, alături de direcțiile locale de evidență a persoanelor, au operativizat S.I.I.E.A.S.C. în cele 7 municipii reședință de județ.

O altă etapă de extindere a S.I.I.E.A.S.C. este planificată să aibă loc pe 10 mai 2024, prin includerea unor unități administrativ-teritoriale din județele Cluj, Constanța, Hunedoara, Ialomița, Iași, Sibiu și Timiș.

Punerea în funcțiune a Sistemului Informatic la nivel național va fi realizată în mod etapizat, cu finalizarea prevăzută pentru 24 septembrie 2024.

Related posts