Castelul Banffy din Rascruci se poate vizita virtual

viziteaza virtual castelul banffy din rascruci

Castelul Bánffy din localitatea Răscruci, comuna Bonțida, reprezintă o comoară istorică și arhitecturală ce a fost adusă la viață prin eforturile Consiliului Județean Cluj, beneficiind de fonduri europene pentru reabilitare. Acest monument istoric impresionant poate fi explorat acum și virtual, oferind iubitorilor de istorie și frumos o experiență captivantă.

Vizitarea Virtuală a Castelului:

Pentru cei curioși să exploreze această bijuterie arhitecturală, Consiliul Județean Cluj oferă o experiență virtuală prin intermediul link-ului https://mpembed.com/show/?m=YjYgxUAHKyu&mpu=1703 sau accesând site-ul forului administrativ județean, în secțiunea „Proiecte europene” – Restaurarea, conservarea și punerea în valoare a Ansamblului Monument Istoric Castel Bánffy, Răscruci. Această oportunitate oferă vizitatorilor șansa de a explora detaliile fascinante ale castelului din confortul propriilor case.

Restaurarea Monumentului Istoric:

Castelul Bánffy din Răscruci și-a recăpătat strălucirea datorită unor ample lucrări de restaurare și conservare desfășurate la nivelul clădirii, al parcului și al altor trei imobile adiacente. Această inițiativă a transformat castelul într-un obiectiv turistic ce oferă o incursiune autentică în istoria și cultura Transilvaniei.

Bogăția Artistică a Castelului:

Vizitatorii vor fi fascinați de larga paletă de componente artistice ale Castelului Bánffy. De la tâmplăriile și ornamentica, până la finisajele din lemn și mobilierul impresionant, castelul găzduiește o colecție impresionantă de artefacte. Șemineele de teracotă, vitraliile și inscripțiile adaugă o notă de prestigiu și transformă castelul într-un punct de referință important pe harta turismului transilvănean.

Parcul Idilic al Castelului:

O altă atracție deosebită este parcul castelului, care include un lac cu ponton din lemn, o fântână arteziană și un generos spațiu verde. Aceste elemente completează atmosfera idilică a locului, oferind vizitatorilor o experiență relaxantă și plină de frumusețe.

Castelul Bánffy din Răscruci reprezintă nu doar o destinație turistică, ci și o incursiune în patrimoniul cultural și arhitectural al Transilvaniei. Descoperă virtual sau vizitează acest loc fascinant, în care istoria și frumusețea se împletesc pentru a oferi o experiență memorabilă în inima Transilvaniei. Bucură-te de restaurarea remarcabilă și de splendoarea regăsită a acestei bijuterii arhitecturale cu o istorie bogată!

Related posts