Ziua Iei celebrata in Parcul Poligon Floresti

ziua iei 2023 in parcul poligon floresti

Școala Populară de Arte ,,Tudor Jarda”, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Primăria Florești, organizează joi, 22 iunie a.c., de la ora 19.00, în Parcul Poligon din Florești, Ziua Iei.
Sărbătoarea iei promovează cămașa din pânză cu broderii impresionante, care amintește de lada cu zestre a bunicii. În acest scop, în cadrul acestui eveniment, clasa de țesut-cusut a Școlii Populare de Arte ,,Tudor Jarda”, coordonată de expert Ioana Mureșan, îi va învăța pe cei prezenți tainele cusutului iilor tradiționale românești. De asemenea, o mare varietate de obiecte realizate manual vor fi prezentate în Parcul Poligon de către meșterii populari. Experții școlii, Grigore Găurean și Victor Apostu îi vor iniția pe cei mici și cei mari în tainele desenului și graficii, în cadrul atelierelor care vor avea loc pe durata evenimentului.
Momentul va fi marcat și de un spectacol folcloric la care va participa Grupul Instrumental ,,Rapsozii Ardealului” al Școlii Populare de Arte ,,Tudor Jarda”, secțiile externe – canto muzică populară, expert coordonator Adina hada și joc popular – Florești, expert coordonator Puiu Cristian Senteș.

Related posts