Tur tematic inedit in Ținutul Fluturelui Albastru – pe dealul Răscoalei de la Bobâlna

tur tematic bobalna

12 iunie – tur tematic cu drumeție și plăcinte în Ținutul Fluturelui Albastru – pe dealul Răscoalei de la Bobâlna.

Puncte de belvedere, peisaje spectaculoase, fluturi vii și virtuali, lacuri sălbatice, plăcinte și bunătăți locale și o vizită la un atelier de fier forjat sunt ingrediente din turul tematic ce te va duce în cel mai înalt punct din Ținutul Fluturelui Albastru. Vom petrece o zi în natură, aproape de Dej, urcând spre dealul răscoalei de la Bobâlna. Vom mai face și 2 incursiuni în gospodării locale: începem ziua în vizită la un fierar local pasionat de arme și obiecte medievale, și încheiem apoteotic ziua cu plăcinte și arome specifice zilei la un punct gastronomic local.

Drumeția de 11 km, punctul central al zilei, este dedicată adulților cu condiție fizică medie sau familiilor obișnuite cu mersul pe jos. Plimbarea lejeră și total nepericuloasă, dar este lungă și te plimbă pe o cărare care abundă de natură și de istorie.

Ziua de 12 iunie este prilejul ideal de a întâlni fluturii albaștri maculinea ai furnicilor în varianta lor digitală, ajungând în acel unic punct al Ținutului în care cu ajutorul realității virtuale (augmentate) poți urmării aceste vietăți cu ajutorul telefonului, în orice perioadă a anului.

Programul zilei este 09:00 – 20:00, cu plecare la ora 09 de la Auchan Iris (cu mașini mici sau mașinile proprii). La ora 10:30 este programată vizita la un atelier local de forjare fier, urmează plecarea în drumeție iar spre finalul zilei ne vom opri la un punct gastronomic local pentru plăcinte și o binemeritată răcoreală.

Toate detaliile, precum și înscrierile în tur se pot realiza aici: https://forms.gle/9qjEQmyEuWiCXMyM7

sursa informatie – Tinutul Fluturelui Albastru – comunicate presa

Related posts