Se apropie vacanta. Ce poti sa vizitezi in Creta in 2022

activitati insula Creta

Se apropie sezonul mult asteptat al vacantelor. De ani de zile Grecia este o destinatie preferata de turistii romani, milioane de turisti romani calatorind anual in Grecia.

Una dintre cele mai populare destinatii din Gecia este insula Creta.

Insula Creta este cea mai mare dintre toate insulele grecești și a cincea ca mărime a Mării Mediterane. Cu un trecut istoric și cultural bogat, Creta este un loc minunat cu traditii distinctive față de restul Greciei.

Creta este leaganul civilizatiei minonice, una dintre cele mai avansate civilizatii ale acelei epoci. In epoca minonica au fost construite mai multe orase precum : Palatul Knossos, palatul Phaestos, palatul Zakros și altele, cu clădiri impresionante, sisteme de canalizare și decorațiuni bogate.

Civilizația minoică a fost distrusă de erupția Thera (Santorini) în aproximativ 1.650 î.Hr.
Mai târziu, Creta a fost invadată de civilizația miceneană din Grecia continentală și a decazut treptat până în epoca romană, când Gortyn a devenit capitala insulei și Creta a devenit o provincie romană.
În epoca bizantină, Creta a fost atacată frecvent de pirați și pentru o perioadă de aproximativ 150 de ani (820-961 d.Hr.), a fost cucerită de arabi.
În 1212 d.Hr., în timp ce Imperiul Bizantin era în declin încet, Creta a fost cucerită de venețieni, care au lăsat un impact foarte puternic asupra culturii insulei. Venețienii au construit orașe, castele, faruri în toată Creta și au dat, de asemenea, un impuls artei.

În 1669 d.Hr., după multe războaie, Creta a fost cucerită de otomani. Multe încercări revoluţionare aveau să izbucnească în deceniile următoare, cel mai important fiind revoluţia lui Daskalogiannis, un armator din Sfakia, care în cele din urmă a eşuat.

Creta este o insula cu o istorie si cultura aparte, care este potrivita vacantele active cat si pentru o vacanta unde doriti doar sa va relaxati pe plaja.

Pentru turistii care doresc o activitate activa, avem cateva recomandari de activitati care va vor ajuta sa cunoasteti mai bine insula Creta.

Din Heraklion: excursie de o zi în Cheile Samaria și Agia Roumeli

Experimentați frumusețea Defileului Samaria într-o excursie de o zi de drumeții din Malia și Heraklion. Bucurați-vă de priveliști uluitoare în timp ce faceți drumeții prin sălbăticie și relaxați-vă în satul Agia Roumeli.

Din Heraklion: croaziera de dimineață la Insula Dia

Bucurați-vă de o excursie cu navigație de 4,5 ore pe uimitoarea insulă Dia pentru un prânz gustos, snorkeling, pescuit și relaxare pe plajă.

Pentru alte activitati la cele mai bune preturi in insula Creta, accsati pagina operatorului german getyourguide.com

Related posts