Sărbătoarea Zilei Naționale a României în Cluj-Napoca: Programul și Evenimentele de 1 Decembrie 2023

programul zilei de 1 decembrie 2023 la cluj napoca

Într-o atmosferă plină de tradiție și entuziasm, Cluj-Napoca se pregătește să sărbătorească Ziua Națională a României, iar Primăria și Consiliul invita clujenii să fie parte din această sărbătoare deosebită. Iată programul complet al evenimentelor care vor avea loc în Piața Mihai Viteazul, Piața Avram Iancu și Piața Unirii în data de 1 Decembrie.

Ceremonialul de Depunere de Jerbe și Flori – Piața Mihai Viteazul (09:00)

Sărbătoarea începe cu emoționantul ceremonial de depunere de jerbe și flori în Piața Mihai Viteazul, începând cu ora 09:00. Un moment solemn care aduce omagiu eroilor și înfățișează recunoștința față de istorie.

Evenimente în Piața Avram Iancu (10:30-20:00)

De la ora 10:30, Piața Avram Iancu devine gazda ceremoniei oficiale, a defilării cu tehnică militară și de intervenție, și a unui spectacol impresionant de artificii de zi, ce va încânta publicul prezent.

La ora 12:00, sărbătorim împreună „Avram Iancu, de 30 de ani în inima Clujului”, printr-un eveniment dedicat curajului liderului revoluției române de la 1848 din Transilvania. Parteneriatul cu Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România aduce în prim-plan momente istorice de o importanță deosebită.

De la ora 20:00, în Piața Avram Iancu, un spectacol inedit de drone și artificii va transforma cerul într-o poveste luminoasă, aducând aminte de învățăturile anilor anteriori și subliniind legământul nostru de a proteja meleagurile și credința pentru urmașii noștri.

Reconstituirea Evenimentelor din 1918 – Bulevardul Eroilor (13:00-15:00)

Pe Bulevardul Eroilor, între orele 13:00 și 15:00, se va desfășura o impresionantă reconstituire a evenimentelor din anul 1918. Clujenii vor putea retrăi acele momente importante din istorie și vor avea ocazia să păstreze amintiri de neuitat în zona de photobooth, activă în intervalul 12:00-21:00.

Regal Folcloric și Concerte de Excepție în Piața Unirii (15:00-20:15)

La „kilometrul 0” al orașului, în Piața Unirii, evenimentele dedicate Zilei Naționale vor începe la ora 15:00 cu un regal folcloric susținut de artiști și ansambluri folclorice de renume. Printre aceștia se numără Sava Negrean Brudașcu, Aurel Tămaș, Ana Ilca Mureșan, Maria Golban Șomlea, Valeria și Traian Ilea, Cristian Totpati, Mariana Sfechiș, Lucia Potra, Adriana Irimieș, Mihaela Grindean, ansamblul folcloric Mărțișorul și ansamblul folcloric Dor Transilvan.

La ora 19:00, orașul se va lumina festiv, marcând aprinderea iluminatului festiv în toate colțurile sale. În continuare, de la ora 19:05, pe scena din Piața Unirii vor urca Delia și Cargo, oferind un concert memorabil clujenilor și turiștilor prezenți.

Încheiem această zi specială cu un spectacol impresionant de drone și artificii în Piața Avram Iancu, începând cu ora 20:00, aducând un omagiu valorilor noastre și marcând schimbările din timpuri și lume.

Related posts