Sărbătoarea Tradițională „Joc de Târgul Cireșelor” la Berchieșu

targu cireselor 2024

Pe 29 iunie 2024, în localitatea clujeană Berchieșu, se desfășoară tradiționala sărbătoare „Joc de Târgul Cireșelor”, cu ocazia sarbatorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Organizată de Asociația „De la lume adunate și-napoi la lume date” în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Frata, evenimentul promite o zi plină de tradiție și voie bună.

Festivitățile încep la ora 9:00 cu Sfânta Liturghie în biserica satului, urmată de un alai cu jucăuși și ceterași, care se va deplasa la monumentul eroilor pentru o slujbă de pomenire. De la ora 13:00, jocurile și dansurile tradiționale vor anima târgul Berchieșului, reunind ansambluri folclorice și grupuri instrumentale renumite, precum Taraful lui Gaciu și Taraful de tineri Damian Francisc.

Participanții se vor bucura de spectacole oferite de ansambluri precum „Jijicanii”, „Jucăușii de pe Someș” și „Rapsodia Sălajului”, alături de rapsozi celebri precum Vasile Soporan și Iosif Rusu.

Revitalizată acum 10 ani, această sărbătoare păstrează vie tradiția locală, aducând împreună comunitatea și oferind ocazia tinerilor de a se cunoaște și de a planifica nunțile pentru anul următor.

Vă invităm să vă alăturați la Berchieșu pentru o zi de neuitat, plină de muzică, dans și tradiții!

Related posts