Proiecte culturale 2022 – Lansarea primului apel de finantare

proiecte culturale

Administrația Fondului Cultural Național anunță deschiderea apelului de proiecte culturale pentru sesiunea de finanțare I/2022.

Bugetul prevăzut este de 15 milioane de lei și acoperă 12 arii tematice în care pot fi încadrate ofertele culturale: ARTE VIZUALE, TEATRU, MUZICĂ, DANS, ARTĂ DIGITALĂ ȘI NOILE MEDII, INTERVENȚIE CULTURALĂ, REZIDENȚE DE CREAȚIE, EDUCAȚIE PRIN CULTURĂ, PROMOVAREA CULTURII SCRISE, PATRIMONIU CULTURAL MATERIAL, PATRIMONIU CULTURAL IMATERIAL, PROIECTE CU CARACTER REPETITIV.

Un operator cultural poate înscrie în maximum 2 (două) oferte culturale pe sesiune. Precizăm că în cadrul acestei sesiuni se pot depune proiecte de rezidențe de creație, arie care se anunță doar o dată pe an, în sesiunea din septembrie.

Se menține condiția de eligibilitate ca ofertele culturale depuse să nu fie co-finanțate din alte fonduri publice care aplică scheme de minimis.

Perioada de înscriere a proiectelor culturale pe platforma online începe pe 8 septembrie și se încheie pe 7 octombrie 2021.

Vă invităm să consultați toate documentele publicate, care sunt revizuite la fiecare sesiune. Toate informațiile referitoare la priorități, plafoane de finanțare și calendarul de derulare a sesiunii I/2022 sunt disponibile online pe pagina www.afcn.ro.

Invităm totodată experții interesați să se implice ca evaluatori, să-și înscrie candidatura în aplicația online. Candidatura se depune individual, începând cu 8 septembrie, prin completarea unui profil personal în aplicația online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă și selectarea a maximum două arii tematice de expertiză.

Termenul limită pentru înscrierea ofertelor culturale și a candidaturii evaluatorilor este 7 octombrie 2021, ora 17:00.

Related posts

Leave a Comment