Performanțe de excepție pentru sportivii din Cluj: Aur, argint și bronz câștigate la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics

rezultate de execepr=tie pentru sportivii din Cluj la special olympics games 2023

Sportivii din Cluj au obținut rezultate remarcabile la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, desfășurate la Berlin. În proba de 30 de metri role, aceștia au dominat competiția, cucerind aurul, argintul și bronzul. Performanța lor excepțională a fost evidențiată și în competiția de Judo, unde sportivii clujeni s-au impus cu succes, aducând acasă medaliile de aur și argint.

JUDO – Cluj-Napoca:

Armis Matei – Medalie de aur

Petra Neagoe – Medalie de argint

PATINAJ ROLE – Cluj-Napoca:

Mihai Arsenie – Medalie de aur la 30 m și Medalie de Argint la slalom

Alexandru Pasc – 2 x Medalie de argint la 30 m și la slalom

Ioana Țop – Medalie de bronz la 100 m; Locul 5 la 500 m

Corina-Ioana Câmpeanu – 2 x Medalie de argint la 30 m și slalom

Antrenori

Lazslo Balazs, Cluj-Napoca, judo

George Cernucan, Cluj-Napoca, patinaj role

Roxana Ossian, Cluj – coordonatori program înot

Echipa României de la Special Olympics a avut o participare impresionantă la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics din Berlin 2023, cel mai mare eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale. Echipa a fost alcătuită din 31 de sportivi, dintre care doi erau parteneri. Pe parcursul perioadei 17 – 25 iunie, aceștia s-au angajat în competiții intense în nouă discipline sportive: atletism, bocce, gimnastică artistică (feminin și masculin), înot, judo, patinaj role, tenis, tenis de masă și baschet 3 x 3. Rezultatele lor remarcabile au fost recompensate cu 43 de medalii: 18 de aur, 18 de argint și 7 de bronz.

Comparativ cu ediția anterioară desfășurată la Abu Dhabi în 2019, sportivii români au obținut un total de 56 de medalii în opt discipline sportive. Această performanță evidențiază succesul continuu al sportivilor români și angajamentul lor în practicarea sportului de înaltă performanță. Felicitări echipei Special Olympics România pentru rezultatele lor impresionante și pentru modul în care reprezintă țara la aceste competiții internaționale de prestigiu.

Rezultatele participarii Romaniei la Special Olympics 2023 Berlin

Gimnastică artistică – 12 medalii de aur, 5 de argint, 3 de bronz

Atletism – 2 medalii de aur, 1 argint, 1 bronz

Înot – 1 medalie de aur, 3 de argint

Tenis – 2 medalii de argint (la individual fete și la dublu mixt)

Judo – 2 medalii de aur, 1 de argint, 1 de bronz

Tenis de masă – un loc 4 și două locuri 5

Patinaj role – 1 medalie de aur, 5 medalii de argint, 1 medalie de bronz

Bocce – 1 medalie de argint la individual băieți, un loc 4 (individual fete) și locul 6 la dublu mixt

Baschet 3 x 3 – medalie de bronz cu echipa

Nadia Comăneci, ambasador global Special Olympics, a fost alături de sportivii români la Ceremonia de Deschidere de pe Stadionul Olympia din Berlin și i-a încurajat în primele zile ale competiției.

Despre Special Olympics Romania

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate tolerantă, deschisă tuturor abilităților. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, discriminării și intoleranței. Din 2003, Special Olympics România a ajutat peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să devină cetățeni activi ai comunității.

Related posts