Obiective turistice din Cluj promovate cu ajutorul fondurilor europene

ruta bisericilor de lemn

Trei obiective turistice din Cluj au fost incluse de Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene in lista rutelor turistice ce vor fi promovate cu ajutorul fondurilor europene.

A fost admisa pentru finantare , Ruta Bisericilor de Lemn, biserica de lemn din Chirales, din Parcul Etnografic Romulus Vuia, Hoia.

Celelalte trasee incluse sunt Traseul Gastronomic Tara Calatei si Traseul Gastronomic Tara Motilor, incluse in ruta gastronomiei Romanesti.

,Ceea ce ne dorim este ca imensul potențial turistic al Clujului să fie promovat și valorificat la adevărata lui valoare, atât de către români cât și de către străini. Tocmai de aceea vom continua să întreprindem toate demersurile pentru creșterea notorietății și a  atractivității întregii zone”. – a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Inițiativa Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene vizează promovarea a 12 rute turistice/ culturale, respectiv ruta castelelor, ruta curiilor, ruta culelor, traseul gastronomiei tradiționale, ruta bisericilor fortificate, ruta bisericilor din lemn, ruta mănăstirilor din zona Moldovei, ruta Sfântului Ladislau, traseul castrelor romane, ruta cetăților, refacerea peisajului cultural din Delta Dunării în vederea creșterii atractivității zonei, ruta satelor cu arhitectură tradițională.
În ceea ce privește principalele activități de promovare, acestea cuprind digitalizarea siturilor incluse în cadrul rutelor, crearea unei aplicații dedicate vizitatorilor, marcarea și semnalizarea rutei/ siturilor incluse în cadrul rutei, dar și crearea unei oferte culturale comune. Pentru Traseul gastronomiei tradiționale românești, demersurile întreprinse în vederea promovării cuprind, printre altele, și activități de cercetare pentru dezvoltarea rutei pe teritoriul României, marketing, management și digitalizare, dezvoltare și livrare a ofertei culturale.
La nivelul întregului județ, Clujul are pe lista aprobată spre finanțare de către Minister nu mai puțin de nouă obiective pentru promovare, respectiv trei pentru restaurare.

sursa informatie – Consiliul Judetean Cluj – comunicate de presa

Related posts