Judetul Cluj va avea o noua statiune turistica de interes local

comuna sancraiu va deveni statiune turistica de interes local

Recent, comuna Sâncraiu din județul Cluj a primit statutul oficial de stațiune turistică de interes local, conform unei Hotărâri de Guvern adoptate vineri. Această decizie face parte dintr-un efort mai amplu de a promova și dezvolta turismul local, incluzand și alte 13 localități din România atestate ca stațiuni turistice.

Comuna Sancraiu – Localizare și Atracții:

Amplasată la doar 5 kilometri de Huedin, pe malul râului Călata, comuna Sâncraiu se distinge prin frumusețea sa naturală și bogăția culturală. Aceasta cuprinde cinci sate pitorești: Sâncraiu, Alunișu, Domoșu, Brășoru și Horlacea, oferind o varietate de peisaje autentice și tradiții locale.

Comuna Sancraiu – Patrimoniu Etnocultural:

Un aspect remarcabil al comunei este patrimoniul etnocultural bine conservat și valorificat în cadrul activităților turistice. Sâncraiu se mândrește cu tradiții și obiceiuri autentice, precum dansurile feciorești, evenimente speciale de Crăciun și Paște, Balul Strugurilor și multe altele. Obiectele vechi de o valoare etnoculturală ridicată, portul popular, mobilierul cu elemente și motive tradiționale, broderiile tradiționale și obiectele de uz casnic adaugă un plus de autenticitate experienței turistice.

Stațiuni Turistice în Județul Cluj:

În plus față de Sâncraiu, județul Cluj se bucură de alte stațiuni turistice de interes local. Acestea includ comuna Beliș, comuna Măguri – Răcătău, comuna Mărgău, zona turistică Valea Drăganului a comunei Poieni și comuna Săcuieu. Fiecare dintre aceste locuri oferă experiențe unice, fie prin peisaje pitorești, tradiții bogate sau evenimente culturale deosebite.

Stațiunea turistică Sâncraiu reprezintă o bijuterie culturală în inima județului Cluj, oferind vizitatorilor o incursiune autentică în tradițiile locale și în frumusețea naturală a regiunii. Cu un patrimoniu etnocultural bogat și o atmosferă autentică, Sâncraiu se alătură altor localități clujene în eforturile de promovare a turismului local și valorificare a bogățiilor culturale și naturale.

sursa imagine – De la Alexandru Baboş (Albabos) – Romanian Wikipedia; Fişier:Sâncraiu.CJ.perspectiva.jpgOriginal upload log:30 septembrie 2007 20:14 Albabos (discuţie – contribuţii) a trimis Fişier:Sâncraiu.CJ.perspectiva.jpg, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7874864

Related posts