Expozitia de arta fotografica in stiinte naturale Microscopic Art in Science – Cluj Napoca

expozitie art in science cluj napoca

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare a Tehnologiilor Izotopice și Moleculare (INCDTIM)  va invita să faceți o incursiune în lumea microscopică, invizibilă ochiului liber.

O lume în care frumosul se arată doar utilizând echipamente speciale, precum microscopul electronic cu baleiaj.

Microscopic Art in Science arată frumusețea ascunsă de la nivel micrometric și nanometric de care se bucură oamenii de știință atunci când analizează insecte, plante, animale marine, minerale.

Se naște o întrebare: pentru ce ochi au fost create aceste miniaturi artistice?Expoziție realizată prin colaborarea dintre: Centrul de Microscopie Electronică ”C. Crăciun” (EMC), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare (INCDTIM) Cluj-Napoca, Muzeul Zoologic al Universității Babeș-Bolyai și Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Farcaș” (CCS) Cluj-Napoca.

Comunitatea clujeană (și nu, numai) este invitată pe această cale să treacă pragul CCS pentru vizitarea expoziției accesul publicului larg fiind gratuit condiționat de prezentarea Certificatului Verde European în conformitate cu legislația în vigoare expoziția poate fi vizitată de luni – duminică în intervalul orar 8:00-22:00, Data: 𝟮𝟬 𝗻𝗼𝗶𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟭 – 𝟮𝟬 𝗱𝗲𝗰𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟭

Locație: Casa de Cultură a Studenților (parter, holul principal).

sursa informatie : National Institute for R&D of Isotopic and Molecular Technologies

Related posts