Cum să verifici ce case de pariuri online sunt licențiate în România

Cum să verifici ce case de pariuri online sunt licențiate în România

Ai auzit în cercul de prieteni de noi site-uri de pariuri dar nu ești sigur dacă sunt legale? Descoperă în acest articol care sunt cele mai rapide metode prin care poți să verifici legalitatea unei agenții de pariuri online.

Fiecare casă de pariuri online legală sau chiar și casino online se mândrește cu licențele deținute la nivel internațional. Totuși, pentru ca o casă de pariuri să fie legală în România nu ajung licențe populare precum MGA sau UK Gambling Commision.

În România, autoritatea care reglementează industria jocurilor de noroc online, implicit și a pariurilor online, este Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc – ONJN. Acesta emite licențe operatorilor care întrunesc condițiile și respectă legile din țara noastră.

Astfel, primul pas pe care o casă de pariuri online trebuie să-l facă pentru a opera legal în România este să dețină o licență emisă de ONJN. Există servicii speciale precum Legalbet și alte site-uri similare, care listează și evaluează casele de pariuri legale din România.

Cum verifici licența unei case de pariuri

Licența emisă de ONJN nu este un secret, iar informațiile despre aceasta trebuie să fie afișate la loc vizibil pe site. Într-un mod transparent, fiecare casă de pariuri online își informează jucătorii că deține o licență ONJN.

De regulă, informațiile despre licența ONJN sunt afișate în subsolul paginii. Aici vei putea observa sigla ONJN și un text în care este precizat numărul de licență și data în care aceasta a fost emisă. În cazul în care nu găsești aceste informații pe site-ul pe care l-ai accesat, poți apela la o variantă de rezervă.

Accesează site-ul oficial onjn.gov.ro și mergi la pagina „Operatori licentiati Clasa I – List of 1st Class licensed operators”. Aici sunt listați toți operatorii care dețin licență pentru a opera jocuri de noroc online în România (cazinouri și case de pariuri online).

Caută numele site-ului în lista afișată. Dacă nu îl găsești, înseamnă că acesta nu deține licență pentru a desfășura pariuri sportive în România.

În consecință, dacă o casă de pariuri online nu este licențiată de ONJN pentru a opera în țara noastră, înseamnă că este ilegală. Prin simplul fapt că accesezi și plasezi pariuri la o astfel de agenție încalci legea și ești pasibil de amendă.

Poți să realizezi o căutare a site-ului dorit și printre paginile care au fost banate în România. Accesează pagina „Lista neagră cu site-urile care desfășoară jocuri de noroc neautorizate”. Aici sunt listate site-urile care au fost descoperite și blocate de ONJN.

Măsurile ONJN

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc își ia măsuri constante pentru a împiedica accesul jucătorilor pe platforme de pariuri online care nu sunt licențiate. Astfel, ONJN restricționează accesul pe aceste site-uri pentru ip-urile de România. Dacă vei încerca să intri pe un site de pariuri online și îți va fi afișat un mesaj că site-ul de este blocat de ONJN sau că accesul este interzis, înseamnă că acesta nu deține licență pentru România.

Măsurile ONJN se aplică și jucătorilor care accesează în mod ilegal site-uri care nu au licență în România. Pentru aceste încălcări ale legii ești pasibil de o amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei. În plus, pe lângă amendă, datele pe care le introduci la un astfel de operator nu sunt în siguranță. Nu o dată s-a întâmplat și ca un operator nelicențiat să nu respecte și să nu furnizeze câștigurile pe care un jucător le-a realizat în mod corect pe platformă.

Cu atâtea site-uri de pariuri care își desfășoară activitatea în mod legal, intervine, bineînțeles, și întrebarea: merită să îți asumi astfel de riscuri?

Siguranța datelor tale personale și financiare este foarte importantă, de aceea îți recomandăm ca înainte să te înregistrezi la o casă de pariuri online să verifici dacă are licență.

După cum poți observa, chestiunea unei licențe nu poate fi ignorată și este foarte importantă. Doar prin accesarea unor site-uri de pariuri licențiate te asiguri că ai parte de o experiență sigură și de cote corecte. Nu te lăsa ademenit de bonusuri fabuloase deoarece de cele mai multe ori acestea au ascunși termeni prin care îți va fi aproape imposibil să reușești să le folosești cu adevărat. Aceasta este una dintre cele mai folosite metode prin care casele de pariuri fără licență încearcă să atragă jucători noi.

Related posts