Consulatul Onorific al Republicii Estonia, inaugurat la Cluj Napoca

consulat onorific al Estoniei la Cluj

A fost inaugurat Consulatul Onforific al Republicii Estonia la Cluj Napoca, in prezenta Excelentei Sale Ingrid Kressel Vinciguerra, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Estoniei in Romania, al reprezentanților universităților clujene, ai clusterelor clujene și a altor consuli onorifici din Cluj.

Acesta este cel de-al 15-lea consulat onorific deschis în orașul Cluj.

Cu această ocazie, doamna Bianca Muntean a fost numită Consul Onorific, datorită muncii depuse în domeniile inovării și digitalizării.

„Estonia este un model pentru Cluj-Napoca. Unul dintre obiectivele noastre este să utilizăm tehnologia și capacitatea de inovare a ecosistemului local pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor, iar procedurile digitale și serviciile publice oferite de către administrațiile din Estonia reprezintă modele de bună practică în acest sens. Totodată, relațiile bilaterale dintre România și Republica Estonia și dialogul politico-diplomatic la nivel înalt s-a intensificat și diversificat, iar acum putem vorbi despre concretizarea unor proiecte în domenii precum apărarea și securitatea cibernetică.” – a declarat edilul Emil Boc

sursa informatie – primaria Cluj Napoca- comunicate

Related posts