Alexandru Vaida Voevod
Alexandru Vaida-Voevod s-a nascut in 27 februarie 1872 la Olpret(acum Bobalna), Comitatul Solnocul Interior, Austro-Ungaria – decedat 19 martie 1950 Sibiu, România, a fost un om politic, medic, publicist, unul dintre liderii marcanți ai Partidului Național Român din Transilvania, apoi al Partidului Național Țărănesc.Alexandru Vaida-Voevod a debutat politic în anturajul arhiducelui Franz Ferdinand, ca susținător al drepturilor românilor transilvăneni.
Școala primară a urmat-o la Cluj, iar liceul la Liceul Evanghelic din Bistrița și la Brașov, unde s-a format intelectual într-un mediu german, fapt care i-a permis înscrierea la Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Viena.
Alexandru Vaida Voevod a avut o mare contributie la infaptuirea Unirii Transilvaniei cu Regatul Romaniei – la 1 decembrie 1918 a participat la Marea Adunare Națională de la Alba lulia, unde cei 1228 de delegați aleși ai românilor ‘din Transilvania, Banat și țara Ungurească’ au votat Rezoluția Unirii care ‘decretează unirea acelor români și a tuturor teritoriilor locuite de dânșii cu România’.După acest eveniment istoric, Vaida devine membru al Consiliului Dirigent, pentru a pregăti unificarea administrativă cu Vechiul Regat și s-a numărat între cei patru delegați ardeleni (alături de Vasile Goldiș, respectiv episcopii Iuliu Hossu și Miron Cristea) care au adus regelui Ferdinand I Rezoluția Unirii pentru a fi ratificată.
Stefan Cicio Pop
Stefan Cicio Pop s-a nascut la Sigau, Cluj la 1 aprilie 1865 si a murit la 16 februarie 1934 Arad. A fost om politic si avocat , membru al Partidului National Roman, si ulterior vicepresedinte al PNT, si deputat roman in Dieta de la Budapesta.
Stefan Cicio Pop a participat la Marea Adunare de la Alba Iulia, pe care a condus-o în calitatea sa de președinte al Consiliului Național Român Central și vicepreședinte al Marii Adunări. A fost ales de Marea Adunare de la Alba Iulia ca membru al Marelui Sfat Național al Românilor din Transilvania, iar mai apoi, în 2 decembrie 1918, a fost ales membru al Consiliului Dirigent, ocupând funcția de vicepreședinte.
În prima ședință a Consiliului Dirigent a devenit responsabil al sectorului apărării și internelor. Este desemnat, imediat după Unire, ministru fără portofoliu în Guvernul Regatului României, pentru a asigura, alături de Vasile Goldiș și Alexandru Vaida-Voevod, integrarea administrativă și legislativă a Transilvaniei în Regatul României.