Banca Transilvania integrează Microsoft Azure OpenAI în comunicarea cu clienții

Banca Transilvania integrează Microsoft Azure OpenAI în comunicarea cu clienții

Banca Transilvania a atins un nou prag în inovația din domeniul bancar prin lansarea funcționalității AI Search pe platforma sa online, Întreb BT. Această inovație tehnologică revoluționară, dezvoltată în colaborare cu Microsoft, aduce inteligența artificială în centrul experienței clienților, consolidându-și poziția în fruntea sectorului financiar din România.

Cu peste 4,5 milioane de vizite în perioada ianuarie – septembrie a.c., site-ul Întreb BT a devenit un hub esențial pentru informații bancare. Acum, cu introducerea AI Search, interacțiunile cu platforma devin mai simple și mai accesibile ca niciodată. Această nouă funcționalitate utilizează tehnologia AI pentru a oferi răspunsuri mai cuprinzătoare și precise la întrebările adresate de vizitatori, consolidând astfel rolul Întreb BT ca motor de căutare în domeniul bancar.

Prin integrarea serviciului Microsoft Azure OpenAI, Banca Transilvania se plasează în fruntea tehnologiei AI, asigurându-se că clienții săi beneficiază de cele mai avansate soluții în materie de banking online. Această inițiativă nu numai că simplifică procesul de căutare și învățare, dar și extinde accesul la informații financiare relevante.

Ӧmer Tetik, Director General al Băncii Transilvania, subliniază importanța acestui proiect: „Lansarea de azi este la intersecția unor subiecte de interes maxim în banking – educația financiară și tehnologia. Investim susținut în ambele direcții pentru că au legătură cu experiența clienților, incluziunea financiară, dar și cu accesul la informație și la produse. Este un prim proiect, pe care l-am implementat foarte repede și cu care intrăm în curba de învățare. Vor urma alte proiecte și investiții susținute în această zonă.”

Bogdan Putinică, Country Manager Microsoft România & Moldova, Microsoft, a subliniat impactul pozitiv al acestei inițiative: „Banca Transilvania a arătat dedicare admirabilă privind creșterea responsabilă și susținerea antreprenorilor. Fiind cea mai mare bancă din România, BT știe cât de important este rolul său în dezvoltarea sistemului financiar și a economiei românești. Utilizarea de către Banca Transilvania a inteligenței artificiale pentru comunicarea online arată interesul BT de a oferi clienților cele mai bune servicii posibile. Combinația dintre instruire financiară și tehnologie este un domeniu promițător și ne bucurăm să vedem că banca alocă în ambele resurse semnificative.”

Cu peste 2.000 de întrebări și răspunsuri bancare la dispoziție, Întreb BT rămâne o resursă esențială pentru toți cei interesați de educație financiară și soluții bancare. Această inovație demonstrează angajamentul Banca Transilvania de a oferi servicii de cea mai înaltă calitate, îmbunătățind în același timp accesibilitatea și înțelegerea domeniului financiar pentru toți clienții săi. Cu fiecare vizită pe Întreb BT, clienții pot acum experimenta viitorul banking-ului, un viitor susținut de inteligența artificială și dedicarea continuă pentru inovație.

Related posts