Aplicatie mobila unde se vor putea plati toate impozitele si taxele online

lansare aplicatie mobila plata impozite si taxe online

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării împreună cu Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) au lansat aplicația mobilă ROeID.

ROeID este o aplicație inovatoare care revoluționează modul de gestionare a conturilor pentru serviciile publice, oferind o soluție simplă și eficientă. Prin intermediul acestei aplicații, toate serviciile digitale devin accesibile printr-un singur login, eliminând astfel nevoia de a avea mai multe conturi și parole.

Practic, ROeID asigură identitatea digitală a cetățenilor României, permițându-le să se autentifice în toate platformele digitale administrate de statul român. Mai mult decât atât, această aplicație permite conectarea la alte platforme digitale guvernamentale din întreaga Uniune Europeană.

Pentru a crea un cont ROeID, sunt necesari trei pași simpli. În primul rând, utilizatorul trebuie să încarce o imagine a cărții sale de identitate, asigurând astfel autenticitatea și verificarea datelor. Apoi, este necesar să facă un selfie, confirmând astfel că el este deținătorul cărții de identitate. În final, utilizatorul trebuie să înregistreze un scurt videoclip, care va completa procesul de înregistrare a contului ROeID.

Până în prezent, fiecare cetățean era nevoit să se prezinte în fața unui funcționar pentru a-și dovedi identitatea. Acum, cu ajutorul identității digitale ROeID, cetățenii se pot autentifica online, prin intermediul unui singur set de credențiale. Acest lucru simplifică și accelerează procesul de autentificare, oferind cetățenilor o experiență mai fluidă și mai accesibilă.

Aplicația mobilă ROeID reprezintă un instrument esențial în eforturile de digitalizare a serviciilor publice. Aceasta aduce o serie de avantaje, inclusiv accesul ușor și rapid la diverse servicii online, precum și facilitarea comunicării și interacțiunii cu instituțiile guvernamentale. ROeID marchează o evoluție semnificativă în direcția unei societăți digitale moderne și eficiente.

Proiectul este unul european, în valoare totală de 74 de milioane de lei, un proiect vital care are termen de finalizare luna august 2023. Noi am accelerat procedurile astfel încât la nivelul lunii mai să avem această versiune Beta, ca utilizatorii din România să o poată testa. Este un proiect important, un pas pe care România trebuia să îl facă. Vom marca astfel, un nou pas spre digitalizarea țării. Un lucru important de specificat este că aplicația reprezintă un beneficiu și pentru românii din Diaspora. Un român din Diaspora și fără cont bancar în România va putea prin contul creat pe Ghișeul.ro să își rezolve toate problemele privind taxele sau impozitele bancare, plăți la ANAF sau emiterea gratuită a cazierului judiciar. Serviciile care sunt online dar până acum necesitau deplasarea la ghișeu, vor fi disponibile prin ROeID”, a declarat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

Astfel, vom putea folosi ROeID în platformele gestionate de instituțiile publice așa cum folosim acum contul Facebook sau Google pentru a ne autentifica în alte platforme private. Platformele digitale guvernamentale vor avea opțiunea de login, de conectare cu ROeID, marcată printr-un buton specific – Autentificare cu ROeID.

Autoritatea pentru Digitalizarea României vine cu o a doua aplicație anul acesta, în sprijinul cetățenilor. Încercăm să menținem această tendință, pentru a simplifica cât mai multe proceduri. Vrem să creăm un ecosistem centralizat, o bază aferentă serviciilor publice. Avem strategia și legislația stabilite, rămâne doar să implementăm proiecte importante care să sprijine oamenii în interacțiunea lor digitală cu administrația”, a adăugat Dragoș-Cristian Vlad, președintele ADR.

Aplicația oferă accesarea centralizată, simplă și fără efort, a tuturor serviciilor publice digitale printr-o aplicație mobilă – fără să mai fie nevoie să reținem zeci de conturi și parole diferite. Beneficiile evidente ale acestei aplicații sunt rapiditatea, ușurința în utilizare și eficiența. Noua aplicație mobilă ROeID va fi disponibilă în Google Play Store și Apple App Store, iar versiunea beta este disponibilă de astăzi doar pentru sistemele Android.

În contextul adăugării în platforma Ghișeul.ro a posibilității plății polițelor obligatorii de asigurare împotriva dezastrelor naturale, prezentă la conferința de lansare a ROeID, Nicoleta Radu director general al PAID România, a adăugat că “accesibilizarea serviciilor publice este din ce în ce mai ușoară. Proiectele recente de digitalizare arată că parteneriatele public-privat pot exista și în România și sunt de succes”.

sursa informatie – Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei – comunicate de presa

Related posts