Utilizatorii Ghiseul.ro vor putea plăti și facturile pentru utilități

ghiseul.ro

Ghiseul.ro trece la nivelul următorîncepând de astăzi, utilizatorii Ghișeul.ro vor putea plăti și facturile pentru utilități, cu ZERO comision la tranzacții

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) continuă să crească numărul instituțiilor înrolate în plaforma de plăți Ghișeul.ro și să extindă tipurile de servicii care pot fi achitate online.

Începând de luni, 30 august, Compania Apa Nova devine primul furnizor de utilități înrolat în platformă. De acum, cei peste 130.000 de clienți ai Apa Nova – persoane fizice și persoane juridice – vor putea plăti cu cardul, pe internet, taxele pentru furnizorul de utilități. Astfel, utilizatorii Ghișeul.ro vor putea accesa, numai după autentificare, o nouă secțiune de plăți – “Utilități” – unde vor putea regăsi plățile pentru serviciile Apa Nova.

Ca urmare a modificărilor legislative inițiate de ADR, Ghișeul.ro trece la nivelul următor. Utilizatorii au acum la dispoziție plata online pentru serviciile Apa Nova. Ghișeul.ro este singura platformă de plăți online pentru amenzi, taxe și servicii publice care nu percepe comision. Facem apel către cetățeni și companii să utilizeze acest serviciu și să nu se lase înșelați de site-urile care folosesc facilitățile Ghișeul.ro pentru a percepe comisioane de până la 50 de lei la fiecare plată”, a declarat Octavian Oprea, președintele ADR.

Reamintim că Ghișeul.ro facilitează mai multe tipuri de plăți: impozite și taxe locale, amenzi, taxele pentru permisul de conducere, certificate de înmatriculare, pașapoarte. De asemenea, prin platformă se pot achita: plata pentru autorizația de circulație provizorie, plata anuală de întreținere pentru administrarea cimitirelor și crematoriilor umane din București, taxa de emitere a certificatului digital de transport marfă, taxa de emitere a certificatului digital de transport persoane – toate cu ZERO comision pentru utilizatori.

Platforma Ghișeul.ro a ajuns la 1.078.323 de utilizatori și a procesat aproape 2 milioane de tranzacții, în valoare de 820.636.007,31 de lei.

Sistemul Național Electronic de Plată (SNEP) – Ghiseul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Sursa comunicat Autoritatea pentru digitalizarea Romaniei

Related posts