UBB Cluj va avea un program de Inginerie Medicala

un nou program de licenta la ubb - inginerie medicala

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va introduce, începând cu anul universitar 2024-2025, un program de licență în Inginerie Medicală. Acest program va completa portofoliul UBBMed, dedicat sănătății și medicinei, din cadrul UBB School of Health (https://ubbmed.ubbcluj.ro/), urmând modele similare de succes de la universități internaționale de prestigiu.

„Programul, cu un accent inițial pe Centrul UBB din Reșița (dar nu exclusiv), va fi unul interdisciplinar, prin care excelența UBB în științe, tehnologie și sănătate va stimula atât un program ingineresc modern în educație, cât și unul care să genereze inovații tehnologice în domeniul medical și al sănătății,” a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Programul va fi integrat cu noua Platformă INSPIRE – InfoBioNano4Health&Biomedical Imaging (https://inspire.research.ubbcluj.ro/), una dintre cele mai avansate platforme academice de acest tip la nivel internațional. Studenții vor avea astfel oportunitatea de a se pregăti la cele mai înalte standarde academice și profesionale în domeniu.

UBBMed a fost lansat recent, acoperind strategic trei arii clinice (1. sănătatea mintală; 2. boli netransmisibile – inițial mai ales cancer -; și 3. sănătate publică), alături de alte condiții medicale mai specifice (în funcție de proiectele existente) și doua abordări transversale strategice (1. inginerie & tehnologie medicală și 2. etica & psihosociologia medicinei), alături de alte demersuri interdisciplinare mai specifice. Trei unități academice au fost dezvoltate până acum în cadrul UBBMed pentru a susține ariile strategice: (1) Platforma BrainQ (https://psychotherapy.psiedu.ubbcluj.ro/center-for-biomedical-imagining-and-integrative-medicine/) – în relație mai ales cu sănătatea mintală; (2) Centrul Național de Competențe pentru Stilul de Viață Sănătos (https://healthylifestyle.research.ubbcluj.ro/) – în relație mai ales cu sănătatea publică și bolile netransmisibile și (3) Centrul Multidisciplinar de Cercetare și Abordare Comprehensivă a Cancerului – în relație cu oncologia (https://oncology.research.ubbcluj.ro/). De asemenea,  Platforma INSPIRE (https://inspire.research.ubbcluj.ro/) și Centrul de Prevenție Covid-19 și alte Boli Infecțioase (https://news.ubbcluj.ro/ubb-infiinteaza-centrul-de-preventie-covid-19-si-alte-boli-infectioase-in-cadrul-programului-ubbmed/ ) susțin arii clinice și mai specifice. 

Related posts