Tara din Europa cu plaje mai faine decat in Grecia sau Turcia si cazari ieftine

plaja albania

A inceput sezonul vacantelor si multi romani aleg Turcia sau Grecia ca si destinatie de vacanta datorita peisajelor spectaculoase si a plajelor.

Dar ce ati zice daca v-am soune ca in Europa exista o destinatie la fel de spectaculoasa , dar cu preturi mai mici?

Da exista aceasta alternativa de vacanta. Este vorba despre Albania.

Albania este o tara spectaculoasa inconjurata de munti, dar care are poate cele mai spectaculoase plaje din pensinula Balcanica.

Albania are plaje spectaculoase atat la Marea Adriatica cat si la Marea Ionica.

Lucruri interesante despre Albania

Laguna Karavasta este una dintre cele mai mari lagune din Marea Mediterană și găzduiește pelicanul dalmat, precum și peste 250 de specii de păsări, mamifere și amfibieni. Cinci la sută din populația de pelicani dalmați din lume se găsește în această lagună.

Al doilea ca mărime amfiteatru roman din Balcani este situat în orașul port Durrës al Albaniei. Construit în secolul al II-lea d.Hr., teatrul putea găzdui 20.000 de spectatori, aproximativ o șesime din populația din Durrës în prezent.

În cei aproape patruzeci de ani de comunism, în țară au fost construite peste 700.000 de buncăre – una la fiecare patru locuitori. Buncărele sunt încă o priveliște omniprezentă în Albania pentru vizitatori, cu o medie de douăzeci și patru de buncăre pentru fiecare kilometru pătrat. Albania este poate unică cu buncărele sale, unde unele dintre ele sunt decorate cu culori strălucitoare.

Cele mai frumoase plaje din Albania

Plaja Velipoja

Situată la doar 22 km de faimosul oraș Shkodër, Albania, plaja Velipoja este cea mai nordică plajă a țării.

Zona are aproximativ 250 de zile însorite pe an, iar la mijlocul lunii mai temperaturile cresc în mod normal peste 20°C.

Plaja Shëngjin

Pe partea de sud a coastei Velipoja se află plaja Shëngjin, un alt mal nisipos situat la cincisprezece minute de mers cu mașina de orașul istoric Lezha. Cu nisipul său fin și aproximativ 200-300 de zile însorite pe an, plaja Shëngjin este un alt favorit local. La nord de Shëngjin, la adăpost de vânturile zonei de o coroană de dealuri, vizitatorii pot descoperi splendida plajă Rana e Hedhun (Nisip pulverizat).

Plaja Golful Lalëzi

Cu nisipurile sale albe și apele turcoaz, Golful Lalëzi este o zonă încântătoare, plină de plaje atractive, presărate cu fâșii de pini. Lalëzi se întinde între Capul Bishti i Pallës și Capul Rodon. Aceasta din urmă este o capodopera naturală de 7,5 km lungime, care este deosebit de atractivă pentru scafandri.

Plaja Dures

Cea mai mare și mai frecventată plajă din țară se află în Durrës, la doar 39 km distanță de capitala Albaniei, Tirana.

Plaja are 6 km lungime și are o fâșie largă de nisip.

Plaja Durrës este caracterizată de țărmuri puțin adânci, a căror adâncime a mării crește foarte treptat. Acest lucru îl face foarte sigur pentru familiile care călătoresc cu copii. Durrës are mai multe plaje, trei fiind cele mai cunoscute:

Pe plaja Currila, situată în nordul Durrës, Albania, marea este mai adâncă. Plaja în sine este protejată de vântul cald care bate de pe uscat.

La sud de Durrës, vizitatorii pot alege între popularele plaje Golem și Mali i Robit, ale căror nisipuri și apă sunt tipice plajelor din jurul zonei Durrës.

Daca calatoresti in Albania, si cauti activitati si tururi va recomandam tour operatorul German GetYourGuide, care ofera croaziere in Albania, excursii Albania , excursii de zi in Albania si alte activitatii in Albania, la preturi competitive. Accesand linkul se pot cauta activitati si croaziere in Albania

Related posts