Programul TEZAUR continuă în lunile aprilie și mai

titluri tezaur 2023

Începând cu data de 12 aprilie, cetățenii români pot investi în titlurile de stat TEZAUR cu maturități de 1, 2 și 3 ani, ce oferă dobânzi anuale de 6,70%, 7,30%, respectiv 7,70%. Aceste titluri de stat sunt disponibile în forma dematerializată și au o valoare nominală de 1 leu.

Cumpărarea titlurilor de stat poate fi realizată în mai multe modalități. În intervalul 12 aprilie – 11 mai 2023, persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pot efectua operațiuni online, cum ar fi deschiderea unui cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscrierea la titlurile de stat TEZAUR și transferul sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru a afla mai multe detalii despre subscrierile online, se poate accesa Ghidul Tezaur Online și platforma Tezaur Online.

De asemenea, titlurile de stat pot fi achiziționate în perioada 12 aprilie – 12 mai 2023 direct de la unitățile Trezoreriei Statului sau prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A. în mediul urban, în perioada 12 aprilie – 11 mai 2023 și în mediul rural, în perioada 12 aprilie – 10 mai 2023.

Dobânda oferită este anuală și este plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat pot fi transferate și răscumpărate în avans. Investitorii pot efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul acestei emisiuni, iar dacă doresc să anuleze o subscriere deja efectuată, pot face acest lucru doar în perioada de subscriere prin depunerea unei cereri.

Titlurile de stat TEZAUR sunt disponibile pentru persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în aceste titluri de stat sunt neimpozabile.

Fondurile obținute din această emisiune de titluri de stat vor fi utilizate de Ministerul Finanțelor pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice. Prospectul de emisiune și eventualele modificări ale acestuia vor fi publicate la secțiunea Datorie publică de pe site-ul www.posta-romana.ro.

Related posts