Izolarea casei – cum poate reduce facturile la energie?

izolarea casei

Te-ai întrebat ce este termoizolația și cum poate aceasta sa scadă valoarea facturilor la încălzire?

Izolația este procesul de captare a căldurii în interiorul unei proprietăți, de obicei prin acoperirea zonelor expuse la exterior, cum ar fi acoperișurile, podurile, podelele și pereții.

Fără aceasta componenta, temperaturile interioare sunt greu de menținut, iar casele își pot pierde până la 45% din căldură, potrivit Energy Savings Trust. Astfel, 25% din energie trece prin podurile care nu au nicio forma de izolatie termica.

Cum știi dacă ai nevoie de izolatie (sau de înlocuirea acesteia)? Dacă temperatura scade foarte repede odată ce încălzirea se oprește, este puțin probabil ca locuința să fie izolată corespunzător.

Totuși, o astfel de decizie trebuie atent cântărită. Iată câteva erori pe care nu trebuie să le faci:

Patru greșeli frecvente de evitat atunci când cumperi izolație

Când vine vorba de achiziționarea de izolație, există câteva greșeli comune pe care ar trebui să le evitați cu orice preț.

  1. Cumpărarea unui tip greșit de izolație pentru nevoile tale: Există multe tipuri diferite de izolație disponibile pe piață și este important să o achiziționați pe cea potrivită pentru nevoile locuinței și familiei tale.
  2. Nu obțineți o acoperire suficientă: Izolația poate fi costisitoare, dar merită să investești, deoarece îți va economisi mulți bani pe termen lung, menținându-ți casa mai caldă și reducând facturile la energie. 
  3. Achiziționarea unui produs de calitate inferioară: Dacă doriți să reduceți facturile la energie și să îmbunătățiți nivelul de confort, atunci asigurați-vă că cumpărați doar un produs de înaltă calitate, care își va îndeplini bine scopul, în timp.
  4. Eșecul de a instala corect izolația: Dacă doriți să obțineți beneficii maxime de pe urma izolației aveți nevoie de un antreprenor de încredere și cu cunoștințe, care să facă treaba cerută. 

Izolatiinaturale.ro îți va oferi o verificare gratuită și va răspunde la toate întrebările și preocupările tale, oferindu-ți cele mai bune produse din fibră de lemn și celuloza STEICO, Germania.

Nu face lucrurile după ureche! Cantitatea de izolație de care ai nevoie depinde de tipul de casă deținută, de dimensiunea casei și de climat.

Cel mai bun mod de a afla este să obțineți o evaluare profesională, după cum am spus mai sus. Izolația este o parte importantă a oricărei locuințe – aceasta protejează de elementele exterioare precum căldura, frigul și zgomotul. Izolația înseamnă, de asemenea, că sistemele casei de încălzire și răcire vor funcționa mai eficient, ceea ce va aduce economii de bani pe termen lung.

Începe acum cu izolația podului, a acoperișului sau a mansardei, folosind Lâna de lemn – made by Steico!

Related posts