Descoperă Naturalețea Munților Gilăului pe Noul Traseu Turistic Rusești – Dâlboacă – Colții Șoimului – Rusești

nou traseu turistic in muntii gilaului

Pe data de 28 octombrie 2023, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, subordonat Consiliului Județean Cluj, inaugureaza noul traseu turistic montan: Rusești – Dâlboacă – Colții Șoimului – Rusești. Această inițiativă aduce în prim-plan frumusețea naturii din zona Munților Gilăului și oferă oportunitatea participanților de a explora pe jos peisajele spectaculoase ale regiunii.

Caracteristici ale Noului Traseu

Acest circuit impresionant se întinde pe o distanță de aproximativ 12,5 km și prezintă o diferență de nivel de aproximativ 700 de metri. Traseul oferă participanților o experiență diversificată, cuprinzând atât porțiuni în pitorescul defileu al Someșului Cald, cât și porțiuni pe platoul și creasta Munților Gilăului. Cu șase puncte de belvedere pe traseu, participanții vor avea ocazia să se bucure de panorame uimitoare asupra acestei regiuni montane.

Citeste si articolul – Descoperă Aromele Uimitoare ale Clujului: Top Locuri unde să Mănânci Bine în Cluj

Pentru a facilita orientarea participanților pe traseu, salvamontiștii din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Cluj au instalat stâlpi cu săgeți indicatoare și panouri informative. Aceste ghidaje asigură că fiecare pas pe traseu este sigur și plin de aventură.

Detalii Despre Traseu și Punctul de Plecare

Parcurgerea traseului începe în pitorescul sat Rusești, comuna Mărișel, la ora 10:00, din zona troiței. Grupul va explora defileul în aval, urcând apoi către creastă și platoul cu punctele de belvedere din comuna Râșca, pentru a coborî ulterior spre Rusești pe Dâmbul Lung. Durata estimată pentru parcurgerea întregului traseu este de aproximativ 4-5 ore.

Traseu Accesibil Pentru Toate Vârstele

Noul traseu este potrivit atât pentru adulți cât și pentru copii cu vârste începând de la 8-9 ani, având în vedere experiența acestora în drumeții. Participanților li se recomandă să aibă asupra lor apă și o gustare pentru energie, iar încălțămintea potrivită și hainele de ploaie sunt esențiale pentru a face această aventură plină de satisfacții.

Traseul turistic Rusești – Dâlboacă – Colții Șoimului – Rusești oferă participanților ocazia de a se conecta cu natura și de a descoperi frumusețea ascunsă a Munților Gilăului. Cu ghidajul atent al salvamontiștilor și facilitățile de orientare, această experiență de explorare montană promite să fie memorabilă pentru toți cei implicați.

Related posts