Comisia Europeana acorda finantari de 292 milioae EURO pentru cybersecurity si digitalizare

finantari digitalizare si cybersecurity

Comisia Europeană a lansat cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte finanțate în cadrul Programului Europa Digitală, care urmează adoptării programelor de lucru și primului apel de proiecte lansat în noiembrie 2021.

Apelul se adresează companiilor, organizațiilor și administrațiilor publice din statele membre ale UE, din țările AELS/SEE, precum și entităților din alte țări asociate acestui program.

În cadrul acestei finanțări se vor investi peste 249 de milioane de euro în mai multe domenii: baze de date, infrastructura europeană blockchain, cursuri de formare pentru competențe digitale avansate, soluții digitale pentru servicii guvernamentale mai performante, proiecte privind utilizarea inteligenței artificiale (AI) pentru combaterea criminalității și facilități de testare a eficacității inteligenței artificiale în domeniile: producție, alimentație, sănătate și comunități inteligente.

Termenul limită pentru depunerea de proiecte este 17 mai 2022.

sursa informatie – https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/news/commission-invest-eu292-million-digital-technologies-and-cybersecurity

Related posts