Clujul are 5 noi statiuni turistice de interes local

statiuni turistice de interes local Cluj

Judetul Cluj are 5 noi statiuni turistice, este vorba despre: comuna Belis, Maguri Racatau, Margau, zona turistica Valea Draganului a comunei Poieni, comuna Sacuieu.

Guvernul romaniei a adoptat la finalul anului 2022 Hotararea de Guvern care aproba atestarea unor localitati ca statiuni turistice de interes local.

La nivel national au fost atestate 35 statiuni, 5 fiind din judetul Cluj.

„Încă o veste bună, la final de an! România are 35 noi stațiuni turistice de interes local. Începând de acum, acestea se vor putea bucura de noi oportunități de dezvoltare, printre care menționez atragerea de investitori și finanțări, în scopul maximizării potențialului zonelor și, foarte important, o creștere a numărului de vizitatori. Mai mult decât atât, destinațiile cărora le-a fost acordat noul statut vor putea fi parte din reforma Organizațiilor de Management al Destinațiilor, având de acum posibilitatea, conform criteriilor mininale, să înființeze și să operaționalizeze o astfel de entitate la nivel local. Felicitări tuturor!”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

In judetul Cluj existau pana la adoptarea hotararii 6 statiuni turistice de interes local: Baile Turda , Baile Baita, Zona Fantanele, Zona Muntele Baisorii, Jucu, Baile Ocna Dej.

sursa informatie – Turism.gov.ro

Related posts