Banca Transilvania a cumparat Tiriac Leasing

banca transilvania

Banca Transilvania si Grupul Tiriac au semnat un acord de achizitionare a companiei Tiriac Leasing. Finalizarea tranzactiei este prevazuta in prima parte a acestui an, fiind supusa analizei si aprobarii autoritatii competente.

Pana la primirea aprobarii, Tiriac Leasing isi va desfasura activitatea independent de Grupul Financiar Banca Transilvania, urmand ca ulterior sa fie integrata acestuia.

Planul BT prin acest pas strategic este atat implicarea directa intr-un model de afaceri de nisa care face diferenta pe piata auto, cat si intarirea pozitiei cu servicii de finantare alternative.

Tiriac Leasing activeaza pe piata de peste 20 de ani, timp in care a dezvoltat un portofoliu diversificat de produse de leasing, prezentand o specializare semnificativa si recunoscuta in sectorul auto, care va genera un aport relevant pentru Grupul Financiar Banca Transilvania. La data acestei tranzactii, Tiriac Leasing are active de 213 milioane de euro, finantand de-a lungul timpului peste 37.000 de clienti.

Compania de leasing din Grupul Financiar Banca Transilvania, BT Leasing (BTL), este la randul sau pe piata de peste 20 de ani, timp in care a sustinut peste 10.000 de clienti si a incheiat peste 20.000 de contracte, iar in 2018 a fuzionat cu ERB Leasing. BTL are active de 1,366 milioane de lei. In 2021, o alta companie de profil a intrat in Grupul BT, Idea::Leasing.

Grupul Financiar Banca Transilvania va beneficia in urma finalizarii tranzactiei de expertiza echipelor celor doua entitati specializate in leasing financiar de un portofoliu reunit si de o varietate extinsa a ofertei de servicii si produse derivate. 

Consultantii in tranzactia Tiriac Leasing – Banca Transilvania au fost: PwC, D&B DAVID si BAIAS S.C.A. – pentru Banca Transilvania, respectiv – Filip & Company pentru Grupul Tiriac.

Banca Transilvania a facut prima achizitie in 2015, Volksbank Romania, urmata in 2018 de Bancpost, ERB Retail Services si ERB Leasing, respectiv de Idea::BankIdea::Leasing si Idea::Broker de Asigurare, in 2021. 

Banca Transilvania & Tiriac Leasing

Despre Banca Transilvania:

Banca Transilvania este cea mai mare banca din Romania si principalul finantator al economiei, acoperind toate segmentele de clienti si linii de business in sectorul financiar. Cu o poveste inceputa in urma cu aproape 30 de ani, are peste 19% cota de piata, 3,4 milioane de clienti, peste 9.000 de angajati, solutii de online banking si 500 de sedii in 180 de localitati. Este singurul brand bancar romanesc din Brand Finance Banking 500 (2021). Dincolo de banking, BT doreste sa aiba impact pozitiv in Romania, atat pentru oameni, cat si pentru business si mediu.

Despre Tiriac Leasing:

Tiriac Leasing este unul dintre liderii pietei de leasing din Romania si ofera finantare in sistem de leasing financiar pentru toate modelele de autovehicule, de la autoturisme pana la flote comerciale, si finantare de echipamente. Portofoliul de clienti al Tiriac Leasing este format atat din companii private, multinationale, companii din sectorul public, cat si din persoane fizice si persoane fizice autorizate.

sursa informatie – Banca Transilvania – comunicate de presa

Related posts