Alege ferestrele potrivite in trei pasi

geam termopan

In ultimii ani am putut sa observam o crestere in popularitate a unui anumit trend in arhitectura, si anume folosirea ferestrelor cat mai mari. Acest trend este simplu de urmat cand avem de a face cu o constructie noua, pentru ca totul se face de la zero, insa exista si o multime de proiecte de renovare care includ marirea spatiilor vitrate.

Dar de ce sunt ferestrele mari atat de cautate? In primiul rand pentru ca permit incaperilor sa primeasca o cantitate mare de lumina naturala. In al doilea rand, datorita imbunatatirilor majore aduse sistemelor de ferestre in ultimele doua decenii. Aceste imbunatatiri ne permit sa stam relaxati in fata unui perete vitrat, fara frica de a pierde masiv caldura in timpul iernii, sau de a folosi la maxim aparatul de aer conditionat in timpul verii.

Bineinteles insa ca nu toate ferestrele ne permit luxul de a sta atat de relaxati, acestea trebuie sa fie si de calitate. Folosirea unor produse mai ieftine si de calitate slaba poate parea o alegere economa, insa in timp va sfarsi prin a ne costa mai mult. Asadar, cum alegem fereastra potrivita?

Fie ca esti fanul ferestrelor mari, fie ca le preferi pe cele normale, iata mai jos cei 3 pasi pe care trebuie sa ii urmaresti pentru a face alegerea potrivita.

  1. Asigura-te ca sunt durabile – durabilitatea este un factor important in alegerea ferestrelor; cu siguranta nu vrei sa le schimbi la fiecare 5 ani. Pe langa ca acest lucru este destul de costisitor, este si foarte incomod si chiar complicat. Asadar, alege niste ferestre de calitate cu o durata lunga de viata, care sa nu iti dea batai de cap.
  2. Asigura-te ca izoleaza termic si fonic – cum spuneam si mai sus, singurul mod in care poti sa stai relaxat in fata unei ferestre, mai mari sau mai mici, este sa stii ca au un coeficient de izolatie bun. Aici vorbim de coeficientul Uw – acesta reprezinta valoarea tranferului termic al ferestrei; cu cat coeficientul Uw este mai mic, cu atat pierderile termice sunt si ele mai mici. Totodata, cauta o fereastra care este echipata cu sticla potrivita pentru siguranta sau izolatie fonica.
  3. Asigura-te ca au sisteme sigure de feronerie si sunt usor de manevrat – un alt mod de a-ti da seama daca o fereatra este de calitate superioara este sa incerci daca se deschide usor atunci cand trebuie, dar nu se deschide deloc atunci cand nu trebuie. Cu alte cuvinte, ferestrele pe care le alegi trebuie sa iti ofere un grad inalt de protectie impotriva “oaspetilor nedoriti”, dar in acelasi timp trebuie sa fie usor de manevrat din interior.

Toti acesti pasi sunt la fel de importanti in alegerea ferestrelor si doar urmandu-i pofi fi sigur ca vei achizitiona produsele potrivite. Ti se pare coplesitor? Intr-adevar, poate fi, insa Ferestrehelios.ro a urmat acesti pasi in locul tau si ti-a pregatit o selectie de produse de cea mai inalta calitate. 

Related posts