Acord Google si Anthropic pentru furnizarea unei solutii de Inteligenta Artificiala fiabila si responsabila

google cliud solutii de inteligenta artificiala

Google Cloud a anunțat un nou parteneriat cu Anthropic, un startup AI axat pe siguranță și cercetare. Anthropic a ales Google Cloud ca furnizor de cloud preferat, oferindu-i puterea de calcul necesară pentru a construi sisteme AI fiabile și de încredere. În plus, Google Cloud intenționează să construiască clustere TPU și GPU de ultimă generație pe care Anthropic intenționează să le folosească pentru a antrena și a implementa sistemele sale de IA de ultimă oră.

„Suntem încântați să putem colabora cu Google Cloud pentru instruirea și implementarea sistemelor AI utile”, a declarat CEO-ul Anthropic, Dario Amodei. „Am fost impresionați de infrastructura deschisă și flexibilă a Google Cloud. Suntem încântați să colaborăm cu Google pentru a ne extinde sistemele în următoarele luni.”

Anthropic a selectat Google Cloud pentru a beneficia de expertiza profundă a companiei în sistemele pe scară largă pentru învățarea automată și ca partener cu valori comune în jurul dezvoltării sigure și benefice a AI. Folosind sistemele de învățare automată dezvoltate la comandă de la Google, concepute pentru a rula sarcini de lucru intensive din punct de vedere computațional, Anthropic va continua să efectueze cercetări inovatoare AI pe aceeași infrastructură care alimentează Căutarea Google și YouTube.

„La Google, credem că este imperativ să urmărim AI cu îndrăzneală și responsabilitate”, a declarat James Manyika, SVP Tehnologie și Societate, Google. „Ne angajăm să dezvoltăm și să furnizăm aplicații utile și benefice, aplicând principii responsabile bazate pe valorile umane și siguranță și să ne evoluăm abordările pe măsură ce învățăm din cercetare, experiență, utilizatori și comunitatea mai largă. Parteneriatul nostru cu Anthropic este aliniat pe aceasta filozofie.”

„AI a evoluat de la cercetarea academică pentru a deveni unul dintre cei mai mari factori ai schimbării tehnologice, creând noi oportunități de creștere și servicii îmbunătățite în toate industriile”, a declarat Thomas Kurian, CEO, Google Cloud. „Google Cloud oferă infrastructură deschisă pentru următoarea generație de startup-uri AI, iar parteneriatul nostru cu Anthropic este un exemplu excelent al modului în care ajutăm utilizatorii și companiile să profite de puterea AI fiabilă și responsabilă.”

Anthropic a fost fondată în ianuarie 2021 de echipa din spatele descoperirilor AI, cum ar fi GPT-3 și Reinforcement Learning from Human Feedback (RLHF). De la înființare, Anthropic a publicat 14 lucrări de cercetare care arată cum să construiți modele de limbaj care sunt de încredere și controlabile.

Google Cloud


Google Cloud accelerează capacitatea fiecărei organizații de a-și transforma afacerea digital. Google Cloud soluții de nivel enterprise care folosesc tehnologia de ultimă oră Google – toate pe cel mai curat cloud din industrie. Clienții din peste 200 de țări și teritorii apelează la Google Cloud ca partener de încredere pentru a le permite creșterea și a-și rezolva cele mai critice probleme de afaceri.

sursa informatie – Google Cloud – comunicate de presa

Related posts