𝐒𝐞𝐳𝐚𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐦𝐮𝐳𝐞𝐮

sezatoare la muzeu

Școala Populară de Arte ,,Tudor Jarda”, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, împreună cu Muzeul Municipal Dej, instituție subordonată primăriei Municipiului Dej, organizează vineri, 23 iunie 2023, în intervalul orar 15.00 – 19.00, la Muzeul Municipal Dej, evenimentul intitulat ,,Șezătoare la muzeu”.
Acesta este dedicat sărbătorii românești a portului popular – Ziua Iei (celebrat anual pe data de 24 iunie) și este menit să promoveze obiceiurile și tradițiile românești, poziționând tehnicile de cusut și țesut la rang de cinste.
La eveniment vor participa cursanții secțiilor de 🪡 Țesut – Cusut și Tehnici în Țesut – Cusut împreună cu expert Ioana Mureșan, va avea loc o prezentare de costume populare completată de cântece și obiceiuri românești și totodată se vor organiza câteva ateliere: cusut pentru începători, cusut pentru avansați, țesut mărgele, țesut la război de brâie și bete.
Pe parcursul evenimentului, participanții vor putea viziona și o serie de documentare, precum ,,Drumul cânepii”, ,,Povestea cămășii de cânepă”, ,,Laurul hainelor”, ,,Umbrele nunților uitate”.
Participarea la eveniment este gratuită!

Related posts